Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανοί χάκερ έστησαν φοβερή παγίδα στη σύζυγο του μακελάρη της Μαριούπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανοί χάκερ έστησαν φοβερή παγίδα στη σύζυγο του μακελάρη της Μαριούπολης
Φωτογραφία DailyMail / InformNapalm

Στην παγίδα Ουκρανών χάκερ έπεσε η σύζυγος του συνταγματάρχη του στρατού της Ρωσίας, που κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από τον βομβαρδισμό του θεάτρου της Μαριούπολης στις 16 Μαρτίου του 2022, όπου μέσα βρίσκονταν εκατοντάδες παιδιά και άμαχοι, περίπου μισό μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Λίλια Αλεξάντροβα Ατροσένκο, σύζυγος του συνταγματάρχη από τη Ρωσία που κατηγορείται για την πράξη που χαρακτηρίζεται μόνο ως έγκλημα πολέμου στην Ουκρανία, πιάστηκε κορόιδο από την ομάδα χάκερ Cyber Resistance και την εθελοντική Inform Napalm και τους έστειλε σέξι φωτογραφίες της ίδιας και άλλων συζύγων αξιωματούχων, καθώς νόμιζε ότι προορίζονται για τους άνδρες τους που βρίσκονται στο μέτωπο.

Από τις φωτογραφίες, οι χάκερ κατάφεραν να ταυτοποιήσουν αξιωματικούς του στρατιωτικού συντάγματος του συνταγματάρχη Σεργκέι Ατροσένκο αλλά και άλλες ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες ενώ, μάλιστα, διέρρευσαν στο ίντερνετ τις λάγνες πόζες της με εσώρουχα και τη στολή του συζύγου της.

Ποιος είναι ο Σεργκέι Ατροσένκο

Ο συνταγματάρχης Σεργκέι Ατροσένκο είναι ο διοικητής του 980ου Ρωσικού Συντάγματος Αεροπορίας Εφόδου και, σύμφωνα με τις ουκρανικές οργανώσεις, αυτός που διέταξε 2 πολεμικά αεροπλάνα να βομβαρδίσουν το θέατρο της Μαριούπολης στις 16 Μαρτίου 2022, παρά το γεγονός ότι μέσα σε αυτό βρίσκονταν εκατοντάδες παιδιά και άμαχοι, που χρησιμοποιούσαν τον χώρο ως καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής.

Μάλιστα, στην αυλή έξω από το θέατρο υπήρχε μια τεράστια επιγραφή με τη λέξη «ΠΑΙΔΙΑ», που ήταν ορατή ακόμη και στους πιλότους των βομβαρδιστικών αεροσκαφών της Ρωσίας. Παράλληλα, το Inform Napalm ισχυρίζεται ότι έχουν σταλεί τα απαραίτητα στοιχεία για τον Ατροσένκο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ώστε να χρησιμοποιηθούν στην έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η παγίδα που έστησαν στη σύζυγό του

Την ώρα, λοιπόν, που οι χάκερ «χτένιζαν» τις κινήσεις του Ατροσένκο, διαπίστωσαν ότι η σύζυγός του Λίλια Αλεξάντροβα, του έστελνε διάφορες φωτογραφίες με… «πικάντικες» εκπλήξεις και γι’ αυτό επικοινώνησαν μαζί της ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες τόσο του συντάγματός του όσο και του ρωσικού στρατού γενικότερα.

Έτσι, παρουσιάστηκαν μέσω ίντερνετ ως ένας αξιωματικός του συντάγματος του Ατροσένκο και της ζήτησαν να οργανώσει μια «πατριωτική φωτογράφιση» της ίδιας και των συζύγων των υπόλοιπων αξιωματούχων και μελών, για να τους κάνουν «έκπληξη».

Όλες οι σύζυγοι πήγαν σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο και έκαναν αυτή την «πατριωτική φωτογράφιση», φορώντας τις στολές των αξιωματούχων με όλα τους τα παράσημα. Κάπως έτσι, οι Ουκρανοί χάκερ κατάφεραν να αναγνωρίσουν τα μέλη του συντάγματος και άλλους στρατιωτικούς στόχους.

Μάλιστα, η Λίλια έστειλε και βίντεο με τις φωτογραφίες στον «αξιωματικό», ξέροντας ότι προορίζονται αποκλειστικά για υψηλόβαθμους αξιωματικούς του ρωσικού στρατού και όχι για το ευρύ κοινό, γι’ αυτό και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικές. Σε μερικές από αυτές, οι γυναίκες των αξιωματούχων έχουν και κοντινά πλάνα, από τα οποία οι χάκερ κατάφεραν να ανακαλύψουν όλα τα προσωπικά δεδομένα και τις διασυνδέσεις των αντρών τους.

Η αποκάλυψη και η… ειρωνία

Στις 16 Μαρτίου 2023, ένα χρόνο μετά τη φρικιαστική επίθεση της Ρωσίας στη Μαριούπολη, οι Ουκρανοί χάκερ δημοσίευσαν έναν χείμαρρο υλικού και το έθεσαν στη διάθεση των χρηστών του ίντερνετ, αποκαλύπτοντας τηλέφωνα, αριθμούς διαβατηρίων, λίστες με πιλότους αλλά και διάφορες «θεωρητικές και πρακτικές» λεπτομέρειες αποστολών που παρέδωσαν στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.

Προφανώς, η Λίλια Αλεξάντροβα δεν γνώριζε ότι συνομιλεί με Ουκρανούς χάκερ αλλά με Ρώσο αξιωματικό, μαζί με τον οποίο κανόνιζαν την «έκπληξη». Δύο ημέρες μετά, το σύνταγμα του Ατροσένκο έλαβε τιμές και ανυψώθηκε με τον τίτλο των «φρουρών» για τον «μαζικό ηρωισμό και ανδρεία, το σθένος και το θάρρος τους στις πολεμικές επιχειρήσεις για την προστασία της Πατρίδας», σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ωστόσο, δεν γνώριζαν τότε για τις διαρροές που είχαν κάνει οι Ουκρανοί χάκερ, αφού αυτές έγιναν λίγο μετά…

Με πληροφορίες από DailyMail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις