Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάγωσε» ο χρόνος στην πολυκατοικία στο Ντνίπρο μετά τον βομβαρδισμό

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάγωσε» ο χρόνος στην πολυκατοικία στο Ντνίπρο μετά τον βομβαρδισμό
Φωτογραφία Reuters

Ζωές που κόπηκαν στη μέση, σπίτια στα οποία ζούσαν απλοί άνθρωποι… Τώρα, η πολυκατοικία στο Ντνίπρο υπενθυμίζει σε όλο τον κόσμο την ωμή βαρβαρότητα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, όταν η πυραυλική επίθεση κατέστρεψε το κτήριο και σκότωσε 18 ανθρώπους.

Το Reuters δημοσίευσε σήμερα (18.1.2023) φωτογραφίες από ό,τι έμεινε από την πολυκατοικία στο Ντνίπρο, μετά την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας το περασμένο Σάββατο. Υπνοδωμάτια και κουζίνες είναι εκτεθειμένα από τον βομβαρδισμό, αποκαλύπτοντας τη σκληρή πραγματικότητα και την ωμότητα των Ρώσων στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα δωμάτια στα σπίτια που καταστράφηκαν ήταν ακόμα στολισμένα και τα ψυγεία στις κουζίνες γεμάτα με τρόφιμα μέσα και μαγνητάκια απ’ έξω. Σε αυτά τα σπίτια υπήρχε ζωή, ζούσαν πολίτες που αναγκάστηκαν να νιώσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας. Σχεδόν 30 από αυτούς, έχασαν τη ζωή τους από τον βομβαρδισμό μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Δεκάδες άμαχοι εξακολουθούν να αγνοούνται και οι έρευνες συνεχίζονται διαρκώς. «Δίνουμε μάχη για κάθε έναν» από τους κατοίκους, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διάγγελμα και δεσμεύτηκε επίσης πως «η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί για όσο υπάρχει ακόμη και η παραμικρή πιθανότητα να σωθεί μια ζωή».

Το ψυγείο είναι ακόμα γεμάτο μαγνητάκια και φωτογραφίες της οικογένειας


Ό,τι έμεινε από την πολυκατοικία

Ένα δωμάτιο ήταν ακόμα στολισμένο

Ένα κατεστραμμένο σπίτι με τα μπουφάν των κατοίκων ακόμα κρεμασμένα

Ένας κάτοικος μαζεύει ό,τι μπορεί από το κατεστραμμένο σπίτι του

Δύο όροφοι, δύο σπίτια διαλυμένα

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις