Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πήραμε τη Μαριούπολη» – Ενημέρωση του Σοϊγκού στον Πούτιν για κατάκτηση της πόλης

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πήραμε τη Μαριούπολη» – Ενημέρωση του Σοϊγκού στον Πούτιν για κατάκτηση της πόλης

Ο  Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε και επίσημα τον Βλαντιμίρ Πούτιν πως οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Μαριούπολη, μετά από σχεδόν 2 μήνες πολιορκίας της πόλης της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Σοϊγκού ενημέρωσε πως η Μαριούπολη είναι σε χέρια Ρωσικά, εκτός από το εργοστάσιο Azovstal που ακόμα αντιστέκονται οι εναπομείναντες Ουκρανοί, και εκεί έχουν καταφύγει και άμαχοι.

Αναφέρεται επίσης πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να μην υπάρξει εισβολή στο εργοστάσιο, ωστόσο «να μην περνά τίποτα», θέλοντας προφανώς να τους αναγκάσει να παραδοθούν.

Μάλιστα ο διάλογος έχει καταγραφεί και αναρτήθηκε στα social media.

“Θεωρώ ότι δεν είναι αρμόζουσα η προτεινόμενη επίθεση στην βιομηχανική ζώνη. Διατάσσω να ακυρωθεί”, δήλωσε ο Πούτιν.

“Θα πρέπει να σκεφτούμε (…) τη ζωή και την υγεία των στρατιωτών μας και των αξιωματικών μας, δεν θα πρέπει να διεισδύσουμε σε αυτές τις κατακόμβες και να συρθούμε κάτω από τη γη”, συνέχισε. “Αποκλείστε όλη αυτήν την ζώνη κατά τρόπο που να μην μπορεί να περάσει ούτε μύγα”.

Σε αυτές τις εκτεταμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ακόμη 2.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Πούτιν δεσμεύτηκε επίσης ότι θα σωθεί η ζωή αυτών που θα παραδοθούν.

“Προτείνετε για άλλη μια φορά σε όλους αυτούς, που δεν έχουν καταθέσει τα όπλα, να το κάνουν, η ρωσική πλευρά τούς εγγυάται ότι θα σωθεί η ζωή τους και ότι θα αντιμετωπιστούν με αξιοπρέπεια”, σημείωσε, λέγοντας ότι στους τραυματίες που θα παραδοθούν θα παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πυρά πυροβολικού και πυραύλους 1.001 στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, μεταξύ των οποίων 162 θέσεις από τις οποίες εκτοξεύονταν πυρά.

Οι ρωσικές δυνάμεις και οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές έθεσαν επίσης υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη Κρεμίνα στην ανατολική Ουκρανία, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις