Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πλάνα του Σαρλ Μισέλ από το καταφύγιο της Οδησσού την ώρα που έπεφταν πύραυλοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πλάνα του Σαρλ Μισέλ από το καταφύγιο της Οδησσού την ώρα που έπεφταν πύραυλοι
Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφίες του Σαρλ Μισέλ μέσα από το καταφύγιο που αναγκάστηκε να μπει στην Οδησσό λόγω σειρήνων πυραυλικής επίθεσης βγήκαν στη δημοσιότητα ενώ παράλληλα το Ukrinform επιβεβαιώνει πως τρεις πύραυλοι τύπου Dagger εκτοξεύτηκαν από βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-22 και έπληξαν την πόλη της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα (9.5.2022) αιφνιδιαστικά την Οδησσό και ένας αξιωματούχος αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να μπει σε καταφύγιο μαζί με τον Ουκρανό πρωθυπουργό επειδή ήχησαν οι σειρήνες κινδύνου ότι αναμένεται πυραυλική επίθεση.

«Τρεις πύραυλοι Dagger εκτοξεύτηκαν από ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22. Επλήγησαν τουριστικές υποδομές. Πέντε κτίρια καταστράφηκαν. Η φωτιά κατασβέσθηκε, δύο άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», αναφέρει το μήνυμα του δημοτικού συμβουλίου της Οδησσού στο Telegram.

«Το Κρεμλίνο θέλει να καταστείλει το πνεύμα ελευθερίας και δημοκρατίας σας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν θα το πετύχει ποτέ», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ώρες μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Μόσχα και την ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για τη νίκη του σοβιετικού στρατού απέναντι στη ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος συναντήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Μισέλ, τον ευχαρίστησε για το «θάρρος» του και την επίσκεψή του στην Οδησσό, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

 

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πολιτική σας υποστήριξη, για την παρουσία σας. Για το γεγονός ότι βλέπετε την Ουκρανία στο εγγύς μέλλον ισότιμη με άλλα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από Ukrinform / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις