Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε άδεια το 20% των υπαλλήλων του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε άδεια το 20% των υπαλλήλων του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Ρωσίας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σε άδεια βγήκε το 1/5 του προσωπικού του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ρωσίας, του Σερεμέτιεβο, το οποίο βρίσκεται στη Μόσχα ενώ παράλληλα έχει «παγώσει» τις προσλήψεις εξαιτίας της «βουτιάς» στην επιβατική κίνηση, καθώς επηρεάζεται από τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Από τις 16 Μαρτίου ορισμένοι υπάλληλοι του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβο έχουν βγει σε υποχρεωτική άδεια» αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι θα λάβουν τα 2/3 των αποδοχών τους. Το Σερεμέτιεβο, εκτός από το ότι είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, είναι και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ευρώπης πριν από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, είχε μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το αεροδρόμιο έκλεισε δύο από τους πέντε τερματικούς σταθμούς του στις 15 Μαρτίου και έχει θέσει εκτός λειτουργίας έναν από τους διαδρόμους του, επικαλούμενο «επιβεβλημένους περιορισμούς στις διεθνείς αερομεταφορές». Επιπροσθέτως η εταιρεία «πάγωσε» προσωρινά όλα τα επενδυτικά της σχέδια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροσκάφη, με τη Μόσχα να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο. Οι κυρώσεις έχουν ήδη διακόψει τις προμήθειες των περισσότερων αεροσκαφών και των ανταλλακτικών στη Ρωσία.

Το ίδιο έκανε και η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Ural Airlines, ένας από τους μεγαλύτερες αερομεταφορείς στη Ρωσία, καθώς ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υποχρεώθηκε να βγάλει σε υποχρεωτική άδεια μέρος του προσωπικού της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις