Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια της Ρωσίας η πόλη Σολεντάρ – Το μήνυμα Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια της Ρωσίας η πόλη Σολεντάρ – Το μήνυμα Ζελένσκι

Οι δυνάμεις της Ρωσίας και της Wagner ελέγχουν πιθανόν το μεγαλύτερο μέρος της μικρής πόλης Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία έπειτα από τακτικές προωθήσεις τους τις τέσσερις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επικαιροποιώντας τις πληροφορίες από τις υπηρεσίες του.

Αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας έχουν δηλώσει πως η Ρωσία ενίσχυσε την επίθεσή της στο Σολεντάρ, στη βιομηχανική περιφέρεια του Ντονμπάς, υποχρεώνοντας τα ουκρανικά στρατεύματα να απωθήσουν κύματα επιθέσεων από τη μισθοφορική πολιτοφυλακή της Wagner γύρω από την πόλη αυτή και τα γειτονικά μέτωπα.

Το Σολεντάρ απέχει λίγα μίλια από το Μπαχμούτ, όπου στρατεύματα και των δύο πλευρών έχουν υποστεί βαριές απώλειες σε μάχες χαρακωμάτων, οι οποίες ήταν από τις πιο σφοδρές που έχουν σημειωθεί αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 11 μήνες.

«Ο ρωσικός άξονας στο Σολεντάρ είναι πιθανότατα μια προσπάθεια να αποκλειστεί το Μπαχμούτ από βορρά και να κοπούν οι ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας», πρόσθεσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Εν τω μεταξύ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία «καταβάλλει τις μεγαλύτερες προσπάθειες για την κατάληψη της ανατολικής πόλης Σολεντάρ».

Η Ρωσία επικεντρώνεται στην κατάληψη της πόλης στην ανατολική περιοχή του Ντονπάς της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε βραδινό διάγγελμά του τη Δευτέρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις