Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην Γερμανία στηρίζουν όλο και λιγότερο την αποστολή όπλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην Γερμανία στηρίζουν όλο και λιγότερο την αποστολή όπλων

Το ποσοστό των Γερμανών που τάσσονται υπέρ της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την συρρικνώνεται όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την έρευνα Trendbarometer για λογαριασμό των RTL/ntv, το ποσοστό των Γερμανών που τάσσεται υπέρ των παραδόσεων όπλων μειώθηκε στο 46%, από 55% στις αρχές Απριλίου. Το ποσοστό όσων εναντιώνονται κατηγορηματικά στην αποστολή όπλων αυξήθηκε από το 33% στο 44% το ίδιο διάστημα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων –το 70%– εκτιμά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί μόνο μέσω της διπλωματίας και των συνομιλιών. Αντίθετα, το 24% θεωρεί πως η λύση χρειάζεται να είναι στρατιωτική.

Η μεταστροφή του κλίματος στη Γερμανία καταγράφεται την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει παραδόσεις όπλων, συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων.

Κατά τη δημοσκόπηση, το 57% των Γερμανών θεωρεί ότι η αποστολή όπλων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση του πολέμου σε άλλες χώρες, αν όχι στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 34% δεν θεωρεί πως θα συμβεί αυτό.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Παρασκευή ως τη Δευτέρα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 πολιτών της Γερμανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις