Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σχεδόν 700 νεκροί από βομβαρδισμούς στο Τσερνίχιφ

Σχεδόν 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βομβαρδισμούς στο Τσερνίχιφ, στη βόρεια Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, που εδώ και εβδομάδες σφυροκοπείται από βομβαρδισούς ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης.

«Μπορώ να δώσω έναν κατά προσέγγιση αριθμό, 700 άτομα. Πρόκειται για στρατιώτες και άμαχους πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος Βλάντισλαβ Ατροσένκο, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Unian.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 80.000 έως 95.000 άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε αυτή την πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων από το Κίεβο και η οποία είχε σχεδόν 300.000 ανθρώπους πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου.

Μια πρώτη μεγάλη αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας έφτασε στο Τσερνίχιφ την Πέμπτη μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από αυτή την περιοχή την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βλάντισλαβ Τσάους το πρωί.

Κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εγρήγορση απέναντι στον κίνδυνο νέων ρωσικών βομβαρδισμών.

«Αεροπλάνα και πύραυλοι συνεχίζουν να πετούν πάνω από την περιοχή μας», είπε σε ανάρτηση του Telegram.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για τη Γροιλανδία – Ζητά λευκή επιταγή για στρατιωτική παρουσία με αντάλλαγμα να μην επιβάλλει δασμούς
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν την αμυντική συμφωνία με τη Δανία η οποία προβλέπει πως για κάθε αλλαγή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ή εγκαταστάσεις, θα πρέπει να ενημερώνεται τόσο η Δανία όσο και η Γροιλανδία
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δικαιολόγησε τη νέα μελανιά στο χέρι του: «Το χτύπησα στο τραπέζι, είναι παρενέργεια της ασπιρίνης»
«Όταν παίρνεις τη μεγάλη ασπιρίνη, σου λένε ότι θα έχεις μώλωπες. Ο γιατρός μου είπε: "Δεν χρειάζεται να την παίρνετε, κύριε, είστε πολύ υγιής". Αλλά εγώ απάντησα: "Δεν παίρνω κανένα ρίσκο"»
H μελανιά στο χέρι του Τραμπ
Οι Βρυξέλλες γύρισαν την «πλάτη» στο «συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ: Αμφιβολίες και επιφυλακτικότητα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη, μετά την υπαναχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ για δασμούς και Γροιλανδία - Κανένας εφησυχασμός για τα σχέδια και τις βλέψεις του
Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν