Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θλίψη εκφράζει η Τουρκία για το μακελειό του Κραματόρσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θλίψη εκφράζει η Τουρκία για το μακελειό του Κραματόρσκ
Φωτογραφία Reuters

Η Τουρκία εξέφρασε σήμερα Παρασκευή (8.4.2022) τη «μεγάλη θλίψη» της για την πολύνεκρη πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ της Ουκρανίας, ζητώντας παράλληλα «επειγόντως το άνοιγμα» των διαδρόμων απομάκρυνσης των αμάχων.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι είναι οι νεκροί, εκ των οποίων 5 παιδιά, και δεκάδες οι τραυματίες από το πλήγμα δύο πυραύλων νωρίτερα σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Ο συγκεκριμένος σταθμός χρησιμοποιείται από χιλιάδες ανθρώπους για να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη ζώνη εδώ και ημέρες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

«Αυτό το τραγικό συμβάν απέδειξε για άλλη μια φορά τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα της δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων για τη διασφάλιση της ασφαλούς απομάκρυνσης των αμάχων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στενός σύμμαχος της Ουκρανίας, η Τουρκία φροντίζει να διατηρεί επαφές με το Κίεβο και τη Μόσχα, ενθαρρύνοντας τα δύο μέρη να ξαναρχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις