Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κραματόρσκ: 50 οι νεκροί της πυραυλικής επίθεσης στον σταθμό του τρένου – Ανάμεσά τους 5 παιδιά

Κραματόρσκ: 50 οι νεκροί της πυραυλικής επίθεσης στον σταθμό του τρένου – Ανάμεσά τους 5 παιδιά

Μακραίνει ο κατάλογος της θηριωδίας στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ στην Ουκρανία, καθώς όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τον κυβερνήτη του Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 50.

Ανάμεσα σε όσους έχασαν τη ζωή περιμένοντας το «τρένο της μεγάλης φυγής» από την εμπόλεμη περιοχή βρίσκονται και πέντε παιδιά.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες μέρες οι τοπικές αρχές, αλλά και η κυβέρνηση της Ουκρανίας καλούν τους άμαχους που το επιθυμούν να σπεύσουν να απομακρυνθούν σε δυτικότερες και πιο ασφαλείς περιοχές της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι επίκειται μεγάλη επίθεση της Ρωσίας, μετά την αποτυχία της να καταλάβει το Κίεβο.

Προφανώς ακούγοντας αυτές τις οδηγίες, πάνω από 4.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο σιδηροδρομικό σταθμό την ώρα της επίθεσης, οι περισσότεροι από τους οποίους ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, δήλωσε νωρίτερα ότι δεν υπήρχε ή στάθμευε ουκρανικός στρατός στον σιδηροδρομικό σταθμό όταν δέχθηκε την επίθεση, καταγγέλλοντας παράλληλα το «κακό δίχως όριο» που έχει εξαπολύσει η Ρωσία. «Χωρίς τη δύναμη και το κουράγιο να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν με κυνισμό τον άμαχο πληθυσμό. Είναι ένα κακό που δεν έχει όριο. Και εάν δεν υπάρξει τιμωρία, δεν θα σταματήσει ποτέ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram, αποκηρύσσοντας τις «απάνθρωπες» μεθόδους των ρωσικών δυνάμεων.

Τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους ακινητοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή της Ουκρανίας χθες ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Η Ρωσία αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την επίθεση.

Ωστόσο ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση «δείχνουν» την Μόσχα, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους.

ΗΠΑ: Ο Πούτιν θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει γι αυτή την θηριωδία

Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε σήμερα τις «φρικτές και καταστροφικές εικόνες» μιας πολύνεκρης επίθεσης σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτ Μπέντινγκφιλντ σε συνέντευξή της στο CNN.

Επιπλέον η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «ακόμη μια θηριωδία» που διαπράχθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, αναφέροντας πως «…Ο κόσμος θα αναγκάσει τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ) Πούτιν να λογοδοτήσει».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις