Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το «ευχαριστώ» του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών στον Νίκο Δένδια για τη Μαριούπολη

25η Μαρτίου
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά μέσω Twitter για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ομόλογό του στην Ελλάδα, τον Νίκο Δένδια, τονίζοντας ότι είναι «ευγνώμων» για τις ενέργειες του Έλληνα υπουργού για ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, έγραψε στο Twitter, πως «ο Νίκος Δένδιας και εγώ συμφωνήσαμε, στην επικοινωνία μας, ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω. Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τον συνεχιζόμενο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Είμαι ευγνώμων στον Νίκο Δένδια για τις προσωπικές του προσπάθειες να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη και στην ελληνική κοινότητα».

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε, υποδεχόμενος χθες Τρίτη (22.3.2022) στο υπουργείο Εξωτερικών τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, πως θα ηγηθεί προσωπικά της ανθρωπιστικής αποστολής στην πόλη.

«Ζητώ σήμερα με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Τη βοήθεια αυτή προτίθεμαι να συνοδέψω αυτοπροσώπως, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουερ, με τον οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Για την υποστήριξη του Νίκου Δένδια στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στη Μαριούπολη, απηύθυνε «ευχαριστώ» και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρείας.

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις