Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ρωσικό χαβιάρι και τα διαμάντια στο στόχαστρο των νέων βρετανικών κυρώσεων

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η Βρετανία, οι οποίες στοχεύουν σε περιορισμούς των εμπορικών συναλλαγών, βάζοντας στο στόχο πολυτελή αγαθά, μεταξύ αυτών το χαβιάρι, τον άργυρο και τα διαμάντια.

Η Βρετανία απαγορεύει τις εισαγωγές πολυτελών αγαθών από τη Ρωσία ενώ παράλληλα επιβάλλει και υψηλότερους δασμούς, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλει κατά της Ρωσίας με στόχο να την τιμωρήσει για την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι τελευταίες αυτές κυρώσεις θα περιλαμβάνουν απαγορεύσεις εισαγωγών αργύρου, προϊόντων ξύλου και προϊόντων πολυτελείας από τη Ρωσία, περιλαμβανομένου του χαβιαριού, έγινε γνωστό από το βρετανικό υφυπουργείο Διεθνούς Εμπορίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δασμοί θα αυξηθούν κατά 35% σε ορισμένα προϊόντα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, όπως τα διαμάντια και το καουτσούκ.

Σε ένα πρώτο κύμα εμπορικών κυρώσεων, στις 15 Μαρτίου, η Βρετανία ανακοίνωσε απαγορεύσεις εισαγωγών για ορισμένα αγαθά πολυτελείας και επιπλέον δασμούς σε μια σειρά ρωσικών προϊόντων, μεταξύ αυτών βότκα, μέταλλα, λιπάσματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νιγηρία: Aπήγαγαν πάνω από 300 μαθητές καθολικού σχολείου – Στρατιώτες «χτενίζουν» τα δάση για να τους βρουν
Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική απαγωγή στη Νιγηρία σε διάστημα λίγων ημερών - Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με στρατιωτική παρέμβαση για να σταματήσει ο διωγμός των χριστιανών
Σχολείο
Παραιτήθηκε η Τέιλορ Γκριν μετά την κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ – «Σπουδαία είδηση» σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το χρονικό της κόντρας, οι κατηγορίες της βουλευτού προς τον Ντόναλντ Τραμπ και οι ακραίοι χαρακτηρισμοί του Αμερικανού προέδρου προς την άλλοτε σύμμαχό του
Ματζόρι Τέιλορ Γκριν / Ντόναλντ Τραμπ
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 213
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες