Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 300 νεκροί στο θέατρο στην Μαριούπολη

Μαριούπολη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, ενώ έχουν περάσει ήδη 30 μέρες από την εισβολή των στρατευμάτων της Ρωσίας. Η πόλη της Μαριούπολη βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που μετρούν τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπινων απωλειών, καθώς έχει ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς. 

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την τελευταία ανακοίνωση των τοπικών αρχών, στην οποία αναφέρουν ότι στο θέατρο στην Μαριούπολη υπάρχουν τουλάχιστον 300 νεκροί. «Από αυτόπτες μάρτυρες προέκυψαν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης μετά τον βομβαρδισμό του από ρωσικό αεροσκάφος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Αρχών της Ουκρανίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι οι στρατιωτικές της δυνάμεις έπληξαν το θέατρο, αν και αυτό – σύμφωνα με τις εικόνες που κυκλοφορούν από την πόλη – δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται σε όσα έχουν συμβεί στην Μαριούπολη. 

Στο εν λόγω θέατρο, που χτυπήθηκε το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, υπήρχαν τουλάχιστον 1.000 άμαχοι και ανάμεσα τους υπήρχαν και αρκετά παιδιά. Υπήρχε μάλιστα και ειδική σήμανση πως εκεί βρίσκονταν παιδιά αλλά παρ’ όλα αυτά, το κτίριο βομβαρδίστηκε. 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις