Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Πολεμάμε ενάντια σε έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο

Πόλεμος στην Ουκρανία – Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Πολεμάμε ενάντια σε έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο

Νέο μήνυμα από τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία που διανύει την 26η ημέρα. «Σκοτώνουν απλούς πολίτες, δημιουργούν τεχνητή πείνα σε ολόκληρες πόλεις, καίνε κατοικημένες γειτονιές», λέει για τους Ρώσους εισβολείς ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στις δηλώσεις του μέσω του Facebook ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία κάνει λόγο για τον πιο τρομακτικό πόλεμο στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Πολεμάμε ενάντια σε έναν από τους πιο πολυάριθμους στρατούς στον κόσμο για να επιβιώσουμε. Ενάντια σε ρουκέτες, βόμβες και πυροβολικό. Ενάντια στους εισβολείς που πυροβολούν πρόσφυγες στους δρόμους. Που σκοτώνουν απλούς πολίτες, δημιουργούν τεχνητή πείνα σε ολόκληρες πόλεις, καίνε κατοικημένες γειτονιές. Πρόκειται για τον πιο τρομακτικό πόλεμο στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέρει ο Ζελένσκι.

Δείτε το μήνυμα:

 

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε από την ουκρανική κρατική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία Suspilne, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα υποκύψει ποτέ σε τελεσίγραφα από τη Ρωσία και πόλεις όπως το Κίεβο, η Μαριούπολη ή το Χάρκοβο δεν θα αποδεχτούν τη ρωσική κατοχή.

«Έχουμε ένα τελεσίγραφο με σημεία. Ακολουθήστε τα και μετά θα τελειώσουμε τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις