Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Πολεμάμε ενάντια σε έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο μήνυμα από τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία που διανύει την 26η ημέρα. «Σκοτώνουν απλούς πολίτες, δημιουργούν τεχνητή πείνα σε ολόκληρες πόλεις, καίνε κατοικημένες γειτονιές», λέει για τους Ρώσους εισβολείς ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στις δηλώσεις του μέσω του Facebook ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία κάνει λόγο για τον πιο τρομακτικό πόλεμο στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Πολεμάμε ενάντια σε έναν από τους πιο πολυάριθμους στρατούς στον κόσμο για να επιβιώσουμε. Ενάντια σε ρουκέτες, βόμβες και πυροβολικό. Ενάντια στους εισβολείς που πυροβολούν πρόσφυγες στους δρόμους. Που σκοτώνουν απλούς πολίτες, δημιουργούν τεχνητή πείνα σε ολόκληρες πόλεις, καίνε κατοικημένες γειτονιές. Πρόκειται για τον πιο τρομακτικό πόλεμο στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέρει ο Ζελένσκι.

Δείτε το μήνυμα:

 

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε από την ουκρανική κρατική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία Suspilne, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα υποκύψει ποτέ σε τελεσίγραφα από τη Ρωσία και πόλεις όπως το Κίεβο, η Μαριούπολη ή το Χάρκοβο δεν θα αποδεχτούν τη ρωσική κατοχή.

«Έχουμε ένα τελεσίγραφο με σημεία. Ακολουθήστε τα και μετά θα τελειώσουμε τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ σκλήρυνε τη στάση του: Έστειλε στο Ιράν νέα πρόταση εκεχειρίας με αυστηρότερους όρους
Σύμφωνα με το Axios ο Τραμπ θέλει να ενισχύσει τη θέση της Ουάσινγκτον σε πολλά ζητήματα που ο ίδιος θεωρεί σημαντικά, όπως η τύχη των πυρηνικών υλικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ντόναλντ Τραμπ
Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία θα προκηρύξει αν γίνει πρωθυπουργός, ο επίδοξος ηγέτης των Εργατικών Άντι Μπέρναμ
Ο δήμαρχος θα πρέπει πάντως να κερδίσει τις τοπικές βουλευτικές εκλογές στην περιφέρεια του Μέικερσφιλντ, για να διεκδικήσει στη συνέχεια την ηγεσία του κόμματος
REUTERS
ΗΠΑ και Ιράν «ακονίζουν τα νύχια τους» μετά το νέο διπλωματικό ναυάγιο – «Πυρετός» για τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Η Τεχεράνη προειδοποίησε εκ νέου το Σάββατο ότι τα ξένα εμπορικά και στρατιωτικά πλοία θα αποτελέσουν στόχο, αν δεν συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της στα Στενά του Ορμούζ
Πλοία αγκυροβολημένα στα Στενά του Ορμούζ