Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Χρειάζονται περισσότερες και σκληρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να επιβληθούν σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία και να σταλούν περισσότερα όπλα στον ουκρανικό στρατό.

Οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν μέχρι σήμερα δεν αρκούν για να σταματήσουν τη Ρωσία και να τερματίσουν τον πόλεμο, υποστήριξε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του που ανέβηκε στο Telegram το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή.

«Χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις. Χρειάζονται σκληρότερες κυρώσεις», επέμεινε. Ταυτόχρονα, απαίτησε περισσότερα όπλα «με τα οποία θα μπορέσουμε να νικήσουμε στο πεδίο της μάχης», διατεινόμενος πως αυτά θα είναι οι σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Διαβεβαίωσε ότι ο ουκρανικός στρατός κάνει το παν για να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς.

Ακόμη, χαρακτήρισε την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «λογική» και «απόλυτα δίκαιη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: «Απορρίπτουμε μονομερείς ενέργειες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο που επιδιώκουν να αποκλείσουν την Τουρκία»
«Η θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα θα πρέπει να συμβάλλει στον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη» τόνιζε ο Τούρκος πρόεδρος
Recep Tayyip Erdogan
Τραμπ σε Ιράν: Ευχαριστούμε που ανοίξατε τα Στενά του Ορμούζ αλλά για εσάς παραμένει ο ναυτικός αποκλεισμός
Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για το διάστημα που θα διαρκέσει η εκεχειρία στο Λίβανο ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Μαγιάρ: «Ας σταματήσουμε τη μαζική καταστροφή εγγράφων που αποδεικνύουν την ευθύνη της κυβέρνησης Όρμπαν»
«Οποιοσδήποτε συμμετέχει, θα αντιμετωπίσει την αυστηρότητα του νόμου όταν θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση», προειδοποίησε ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
FILE PHOTO: Peter Magyar, leader of the opposition Tisza party, waves a Hungarian flag at a rally near the venue of ruling Fidesz party closed doors meeting where Prime Minister Viktor Orban discusses campaign issues with party officials in Kotcse, Hungary September 7, 2025. REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo