Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: 4.800 παιδιά είναι ανάμεσα στους 9.770 νεκρούς Παλαιστίνιους ανακοίνωσε η Χαμάς

Τουλάχιστον 9.770 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων 4.800 παιδιών, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου, λέει το Yπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς. Απηύθυνε, επίσης, έκκληση στη διεθνή κοινότητα να εγγυηθεί την ασφαλή απομάκρυνση των τραυματιών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Άσραφ αλ Κούντρα, ανακοίνωσε ακόμη ότι 2.550 γυναίκες έχουν, επίσης, σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, από τις 7 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση της Χαμάς κάλεσε, παράλληλα, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ή την Αίγυπτο να εγγυηθούν την ασφαλή απομάκρυνση των τραυματιών από τον θύλακα.

«Καλούμε την ICRC να εγγυηθεί μια ασφαλή διέλευση για τους τραυματίες, να τους συνοδεύσει και να εγγυηθεί την ασφαλή τους άφιξη στο πέρασμα της Ράφα μέχρι να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αιγύπτου», είπε ο αλ Κούντρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι να επιτρέψει η Αίγυπτος σε αιγυπτιακά ασθενοφόρα να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρουν τους τραυματίες από τα νοσοκομεία του θύλακα σε αιγυπτιακά νοσοκομεία «για να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδό τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανησυχία στο Βέλγιο λόγω drones πάνω από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στρατιωτικές βάσεις – Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Έκλεισαν τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και της Λιέγης το βράδυ της Τρίτης (04.11.2025) - Περίπου 500 έως 1.000 επιβάτες διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο -
Brussels Airport
The Economist: Η μεγάλη νίκη των Δημοκρατικών σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια – Τι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ
Οι Δημοκρατικοί ενισχύθηκαν σημαντικά στις τοπικές εκλογές σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια, επιφέροντας ένα συμβολικό πλήγμα στον Ντόναλντ Τραμπ
Υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης για το Δημοκρατικό Κόμμα Ζοράν Μαμντάνι