Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Άμαχοι έχουν σκοτωθεί με αγριότητα, υπάρχουν αιχμάλωτοι στη Γάζα», λέει Ελληνίδα παιδίατρος

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Άμαχοι έχουν σκοτωθεί με αγριότητα, υπάρχουν αιχμάλωτοι στη Γάζα», λέει Ελληνίδα παιδίατρος

Από κοντά τον πόλεμο στο Ισραήλ και την επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς βιώνει η παιδίατρος Ουρανία Καρούση, η οποία ζει στην Ιερουσαλήμ. 

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα και δεν εγκαταλείψει το Ισραήλ τουλάχιστον άμεσα. «Τα χτυπήματα στην περιοχή της Ιερουσαλήμ ήταν χθες. Ήχησαν οι συναγερμοί δύο φορές. Αυτό σημαίνει ότι έπεσαν πύραυλοι στην περιοχή της Ιερουσαλήμ. Σήμερα προς το παρόν δεν έχει γίνει ακόμα κάτι. Η νύχτα που πέρασε ήταν ήσυχη αλλά από το σάββατο ως χθες υπήρχαν πολλά χτυπήματα», είπε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «News Room».

«Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει την επόμενη μέρα. Είναι πραγματικά πολύ βαρύ το κλίμα και τα όσα έχουν γίνει: Το μακελειό που έχει προκληθεί, άμαχοι έχουν σκοτωθεί με πολύ μεγάλη αγριότητα, υπάρχουν τόσοι αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας και πολλοί αγνοούμενοι» πρόσθεσε.

Ως προς το εάν περίμενε τα όσα έγιναν απάντησε ότι φαινομενικά τα πράγματα ήταν ήσυχα. «Το τι υπήρχε στο παρασκήνιο δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά είναι γεγονός ότι η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο. Δηλαδή πολλές φορές το Ισραήλ έχει αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Το θέμα των πυραύλων που ανέφερα πριν είναι μια κατάσταση μόνιμη στις νότιες περιοχές. Δηλαδή οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει με κάθε χτύπημα του συναγερμού να τρέχουν στα καταφύγια».

Οπως είπε στην ΕΡΤ ως παιδίατρος έχει αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά με παιδιά που έχουν πολύ έντονα ψυχολογικά προβλήματα, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί που φεύγουν λέγοντας που κατάγονται ή από Ελλάδα ή από άλλες χώρες. «Εγώ προσωπικά νιώθω ότι προς το παρόν τουλάχιστον, η θέση μου είναι εδώ. Δεν μπορώ να τους εγκαταλείψω».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις