Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτό είναι το αρχηγείο της Χαμάς κάτω από νοσοκομείο στη Γάζα

Το αρχηγείο της Χαμάς που «κρύβεται» κάτω από ένα νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ, με μια ανάρτηση από τις ένοπλες δυνάμεις του στο Χ (πρώην Twitter) που απεικονίζει με γραφικά όλα όσα έχει οργανώσει κρυφά η ισλαμιστική οργάνωση.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συγκλονίζει τη Μέση Ανατολή εδώ και 21 ημέρες, με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να σφυροκοπούν αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας ώστε να αποδεκατίσουν τους ισλαμιστές και να προχωρήσουν στη χερσαία επιχείρησή τους.

Τώρα, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χαμάς έχει το αρχηγείο της κρυμμένο κάτω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένα βίντεο απεικονίζει με γραφικά πώς είναι δομημένες οι αίθουσές του κάτω από την εγκατάσταση ενώ σε άλλες δυο φωτογραφίες αποκαλύπτονται τα στρατηγικά σημεία του αρχηγείου, αναμειγμένα με τις αίθουσες του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι ο βομβαρδισμός ενός νοσοκομείου ή ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας θεωρείται έγκλημα πολέμου, οπότε μπορεί να αναλογιστεί κανείς ότι, αν επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί του Ισραήλ, τότε η Χαμάς εκμεταλλεύεται στο έπακρον αυτούς τους κανόνες για να βάζει μπρος τις τρομοκρατικές της κινήσεις.

Δείτε τα στοιχεία των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ:

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Αντινάυαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, δήλωσε ότι «έχουμε απτές αποδείξεις ότι εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς που πέρασαν τα σύνορα με το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου για να εξαπολύσουν αυτήν την τρομοκρατική επίθεση εδώ, στη συνέχεια κατέκλυσαν αυτό το νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News, ο εκπρόσωπος «φαινόταν να σηματοδοτεί ότι αυτή η υποτιθέμενη χρήση μιας ιατρικής εγκατάστασης ως σημείο οργάνωσης επιθέσεων θα σήμαινε ίσως ότι αυτές οι ιατρικές εγκαταστάσεις δεν έχουν πλέον προστασία βάσει του Διεθνούς Δικαίου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκλητικός Φιντάν: Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης θέλουν να λύσουν τα προβλήματα, αλλά υπάρχει ο Δένδιας και το πολιτικό κόστος
Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν η Τουρκία «θα πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Χακάν Φιντάν
Το Μπάκιγχαμ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την βρετανική αστυνομία σε έρευνες για τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
Η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το 2010 ο Άντριου έδωσε στον Τζέφρι Επστάιν απόρρητες εκθέσεις, ενώ ο Αμερικάνος έστειλε μια γυναίκα στην κατοικία του τότε πρίγκιπα
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Εργάτης της Ford αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» τον Τραμπ και δεν απολύθηκε - Αναφερόταν στην υπόθεση Επστάιν
Ο Τραμπ βρέθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης F-150 όταν ο εργάτης τον φώναξε «προστάτη παιδόφιλων» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε υβριστικά, κάνοντας χυδαία χειρονομία
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται ένα κέντρο παραγωγής της Ford στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν