Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Δεν μπορείς να δεχτείς αυτές τις θηριωδίες» λέει Ελληνίδα γιατρός από την Ιερουσαλήμ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Δεν μπορείς να δεχτείς αυτές τις θηριωδίες» λέει Ελληνίδα γιατρός από την Ιερουσαλήμ

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο Ισραήλ μετά την εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς με τους Έλληνες που ζουν στην περιοχή να περνούν δραματικές ώρες.

Η Παναγιώτα Πέτρου γιατρός στα Ιεροσόλυμα του Ισραήλ μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «News Room» περιγράφοντας τα όσα τραγικά διαδραματίζονται στον πόλεμο.

«Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να μην μπορείς να δεχτείς αυτό το πράγμα με όλες αυτές τις θηριωδίες που βλέπουμε. Προσωπικά μπορώ να καταλάβω το κομμάτι πόλεμος. Αλλά αυτό που γίνεται με τους αμάχους είναι κάτι που δεν μπορεί το μυαλό μου να το χωρέσει», ανέφερε η γιατρός συμπληρώνοντας «Σε μια περιοχή που είναι συνηθισμένη, κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει, δεν το έχουμε ξαναδεί ούτε εμείς που ζούμε χρόνια εδώ. Κυρίως οι κάτοικοι οι μόνιμοι δεν το έχουν ξαναδεί».

Όσον αφορά στα νοσοκομεία τόνισε ότι αρκετοί τραυματίες έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα. «Ανοίξαμε εγκαταστάσεις για να δεχόμαστε επείγοντα περιστατικά, έχουν ανοίξει χειρουργεία και κλίνες για όλα αυτά τα επείγοντα. Πριν λίγο έμαθα ότι σε ένα νοσοκομείο στο Νότο συνάδελφοι που τους είχαν επιτάξει έχουν χάσει τη ζωή τους».

«Σε αυτό το σημείο και με όλα αυτά που γίνονται, όλοι στο τέλος είναι άνθρωποι. Συνομιλώντας και με Εβραίους και με Άραβες, από παντού ακούμε την απογοήτευση και από τις δύο πλευρές. Δεν μπορεί κανείς να χαρεί, να δεχτεί αυτό που γίνεται και από τις δύο πλευρές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η γιατρός δεν περίμενε αυτό που συμβαίνει. «Αυτό είναι το ακόμα πιο τρομακτικό. Δηλαδή σε τέτοια έκταση κανένας δεν περίμενε να γίνει, ούτε με αυτό τον τρόπο που έγινε. Το να πέσουν κάποιες ρουκέτες, να γίνει κάποια τρομοκρατική επίθεση σε λεωφορεία, σε πάρκα είναι καθημερινότητα εδώ, αλλά σε τέτοια έκταση δεν έχει ξαναγίνει και κανείς δεν το περίμενε».

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις