Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Δεν θα αφήσω τους τρομοκράτες να μου αλλάξουν τη ζωή», δηλώνει στο newsit.gr Έλληνας από το Τελ Αβίβ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Δεν θα αφήσω τους τρομοκράτες να μου αλλάξουν τη ζωή», δηλώνει στο newsit.gr Έλληνας από το Τελ Αβίβ

Ένας ακόμα Έλληνας που ζει και εργάζεται στο φλεγόμενο Ισραήλ, αλλά αρνείται να φύγει από τη χώρα παρά τη σύρραξη, μιλάει στο newsit.gr για το πως συνεχίζεται η ζωή εν μέσω του πολέμου με την Παλαιστίνη.

Ο Έντι Γαβρηλίδης που ζει στο Τελ Αβίβ, αναφέρει πως είναι η πρώτη φορά που επικρατεί τέτοια εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ με ανελέητους βομβαρδισμούς από την Χαμάς.

«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τέτοιες συγκρούσεις και τέτοιες βαρβαρότητες από τους τρομοκράτες. Αυτό που μας τρομάζει όλους, είναι οι βαρβαρότητες της Χαμάς. Μαθαίνουμε και βλέπουμε στα ΜΜΕ ότι έχουν αποκεφαλίσει μέχρι και μωρά. Καταλαβαίνεις ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανέναν φραγμό», δηλώνει στο newsit.gr. 

Οι εφιαλτικές στιγμές που περιγράφει από την πρώτη μέρα των επιθέσεων, κόβουν την ανάσα, αφού ένας πύραυλος από την Παλαιστίνη έπεσε 3 τετράγωνα μακριά από το σπίτι του, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

«Την πρώτη ημέρα τα πράγματα ήταν δύσκολα. Ακούσαμε τις σειρήνες και αμέσως μπήκαμε στα καταφύγια. Ευτυχώς το δικό μου σπίτι έχει καταφύγιο. Το πιο τρομακτικό πράγμα ήταν η στιγμή που χτύπησε ο πύραυλος. Δεν μπορείς να περιγράψεις το συναίσθημα τη στιγμή που καταλαβαίνεις πως ο πύραυλος έπεσε σχεδόν δίπλα σου. Όταν σταμάτησαν οι βομβαρδισμοί, είδαμε γκρεμισμένα σπίτια και συντρίμμια».

Παρά την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί, ο ίδιος αρνείται να εγκαταλείψει το Ισραήλ, δηλώνοντας πως έχει εμπιστοσύνη στη χώρα που ζει και εργάζεται και πως θα απαντήσουν σε κάθε άλλη επίθεση αποτελεσματικά και αποφασιστικά.

«Και την δεύτερη ημέρα είχαμε επίθεση με πυραύλους αλλά ευτυχώς το αεροπορικό σύστημα της χώρας λειτούργησε αποτελεσματικά και εξουδετέρωσε τους πυραύλους στον αέρα. Η ζωή εδώ συνεχίζει με μια σχετική κανονικότητα. Βγαίνουμε έξω προσεκτικά και φυσικά όταν ακούμε σειρήνες τρέχουμε να προστατευτούμε».

Δεν σκέφτεται να γυρίσει

Ο ίδιος δηλώνει πως δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Δεν νιώθω καμία ανασφάλεια που ζω στο Τελ Αβίβ. Δεν θα αφήσω τους τρομοκράτες να μου αλλάξουν την ζωή. Πρέπει να σκεφτούν όλοι στην Ευρώπη ότι εδώ είμαστε το τείχος προστασίας απέναντι στην τρομοκρατία για να μην επεκταθεί στην Ευρώπη», τονίζει. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις