Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διαδηλωτές υπέρ της εκεχειρίας στη Γάζα εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, αλλά και μέσα σε αυτό, πραγματοποίησαν Αμερικανοεβραίοι, ζητώντας από το νομοθετικό σώμα να ζητήσει κατάπαυση πυρός στη Γάζα. Μαζικές συλλήψεις από την αστυνομία.

Μέσα στο κτίριο εισέβαλαν πάνω από 350 Εβραίοι, μεταξύ αυτών και ραβίνοι που προσεύχονταν.

 

 

 

Οι διαδηλωτές, ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν «οι Εβραίοι λένε κατάπαυση του πυρός τώρα» και «όχι στο όνομά μας» κατέλαβαν τη μεγάλη ροτόντα στο Cannon House Office Building.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες με μηνύματα όπως «Αφήστε τη Γάζα να ζήσει» και «Θρηνήστε τους νεκρούς, και αγωνιστείτε για τους ζωντανούς».

capitol capiton

«Προειδοποιήσαμε τους διαδηλωτές να σταματήσουν να διαδηλώνουν και όταν δεν συμμορφώθηκαν αρχίσαμε να τους συλλαμβάνουμε», ανέφερε η αστυνομία του Καπιτωλίου σε ανακοίνωσή της.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Κανείς δε με έπεισε για το Ιράν, εγώ έπεισα τον εαυτό μου – Τι είπε για Γροιλανδία, Ματσάδο και Νόμπελ Ειρήνης
«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία για λόγους εθνικής ασφάλειας» είπε μεταξύ άλλων ο Τραμπ, ο οποίος «δεν βλέπει τον λόγο» να επικαλεστεί τον Νόμο περί Εξέγερσης στη Μινεσότα
Ντόναλντ Τραμπ 7
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
12
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία