Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δίνονται όπλα σε εθελοντές σε κοινότητες με Εβραίους και Άραβες – 3 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι νεκροί

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δίνονται όπλα σε εθελοντές σε κοινότητες με Εβραίους και Άραβες – 3 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι νεκροί

Ο ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ ανακοίνωσε πως το Ισραήλ θα αρχίσει να διανέμει χιλιάδες όπλα σε ομάδες εθελοντών άμεσης αντίδρασης σε συνοριακές κοινότητες και σε πόλεις με μικτό εβραϊκό και αραβικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ήδη έχουν διανεμηθεί 4.000 όπλα και θα ακολουθήσουν άλλα 6.000. Οι εθελοντές θα εξοπλισθούν επίσης με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Μετά την μαζική διείσδυση στο ισραηλινό έδαφος από την Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν πως επιδιώκουν να προλάβουν εσωτερικές εστίες έντασης ανάμεσα στον εβραϊκό και τον αραβικό πληθυσμό που αποτελεί το 20% του πληθυσμού του Ισραήλ.

Νεκροί 3 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι

Την ίδια ώρα 3 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα που είχε στόχο ένα κτίριο κατοικιών κοντά στο αλιευτικό λιμάνι της πόλης της Γάζας, όπως ανακοίνωσε συνδικάτο δημοσιογράφων και ένας δημόσιος λειτουργός.

Το τοπικό συνδικάτο των δημοσιογράφων ανέφερε σε ανακοίνωση πως “τρεις δημοσιογράφοι έγιναν μάρτυρες στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης που είναι σε εξέλιξη”. Ο διευθυντής του γραφείου της κυβέρνησης της Χαμάς για τα μέσα ενημέρωσης Σαλάμεχ Μααλούφ ανακοίνωσε τα ονόματα των θυμάτων: Σαΐντ αλ-Ταουίλ, Μοχάμεντ Σομπόχ και Χισάμ Ναουαϊχάχ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις