Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δραματικές περιγραφές στο newsit.gr από τον μοναδικό Έλληνα στη Λωρίδα της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δραματικές περιγραφές στο newsit.gr από τον μοναδικό Έλληνα στη Λωρίδα της Γάζας

«Πριν μία ώρα ήμασταν στη φάση εκκένωσης. Τώρα πια είμαστε σε φάση επιβίωσης», λέει στο newsit.gr ο Mάκης Λεβής, ο μοναδικός Έλληνας που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Ο Μάκης Λεβής μένει στο νότιο Ισραήλ από το 2016 και περιγράφει τον εφιάλτη που βιώνει αυτές τις ώρες στο Ισραήλ.

«Είμαστε στο καταφύγιο με τα παιδιά μου και οι τρομοκράτες είναι δύο λεπτά από εδώ σε άλλον οικισμό. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Πριν από μία ώρα ήμασταν στη διαδικασία εκκένωσης. Τώρα πια είμαστε σε φάση επιβίωσης».

Όπως μας εξηγεί, «εμείς καταλάβαμε ότι γίνεται επίθεση όταν ακούσαμε το συναγερμό. Είμαστε εδώ στην αποθήκη μαζί με τα παιδιά μου 8 και 10 χρονών. Τους έχω πει ότι μας επιτίθενται από τη Γάζα, αλλά δεν ξέρουν ακριβώς σε τι κίνδυνο βρισκόμαστε. Η μητέρα τους είναι αλλού, αλλά μιλάμε και με εκείνη και με όλους μέσω μηνυμάτων».

Ο κ. Λεβής παραμένει με τα δύο του αγοράκια στην περιοχή, όπου εξελίσσονται οι πολεμικές επιχειρήσεις.
«Το καταφύγιο είναι ένα δωμάτιο εντός του σπιτιού χτισμένο με μπετόν. Πρακτικά, είμαστε μέσα στο σπίτι αλλά καθόμαστε σε ένα δωμάτιο 99% του χρόνου μας».

Και όπως μας λέει περιμένουν αρχικά να καταφέρουν να απομακρυνθούν από το καταφύγιο με ασφάλεια και έπειτα να γυρίσουν στην Ελλάδα.

«Θέλουμε πρωτίστως να φύγουμε από την περιοχή. Είμαστε σε επικοινωνία και εργάζονται πολλές υπηρεσίες για να γίνει αυτό. Μετά θα έρθουμε Ελλάδα με τα παιδιά».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις