Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκθεση για τη κόλαση που βιώνουν οι όμηροι της Χαμάς μέσα στα τούνελ της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκθεση για τη κόλαση που βιώνουν οι όμηροι της Χαμάς μέσα στα τούνελ της Γάζας
Φωτογραφίες Reuters

Μια ασυνήθιστη έκθεση ξεκίνησε στο Λονδίνο. Σκοπός είναι μέσα από την έκθεση να ζωντανέψει η εμπειρία που βίωσαν και βιώνουν ακόμα οι Ισραηλινοί όμηροι στα τούνελ της Γάζας από την Χαμάς.

Η έκθεση επιδιώκει να δείξει στους επισκέπτες πως βιώνουν την αιχμαλωσία του οι Ισραηλινοί πολίτες τους οποίους απήγαγε η Χαμάς και κρατάει ομήρους από τις 7 Οκτωβρίου στις υπόγειες σήραγγες της Γάζας.

Το κτίριο που στεγάζει το πρότζεκτ ήταν εγκαταλελειμμένο και βρίσκεται στο Ανατολικό Λονδίνο. Η έκθεση με τίτλο «Voice from the Tunnels», είναι βασισμένη σε μαρτυρίες ομήρων που απελευθερώθηκαν.

«Αυτό δημιουργήθηκε ως η πρώτη προσπάθεια να φανεί πώς μοιάζουν οι σήραγγες, πώς μοιάζουν οι συνθήκες στην αιχμαλωσία», δήλωσε η Orit Eyal-Fibeesh, συνιδρυτής του 7/10 Human Chain Project.

«Έχουμε πάρει συνεντεύξεις από ομήρους που επέστρεψαν από τη Γάζα και αυτό δημιουργήθηκε με βάση τις ιστορίες τους», συμπλήρωσε.

Στο σκοτεινό, κλειστοφοβικό υπόγειο του κτιρίου, η έκθεση περιλαμβάνει βίντεο που περιγράφουν αναλυτικά ρεπορτάζ  και πλάνα από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Ακόμα, κάποιος μπορεί να δει πώς κρατούνται οι αιχμάλωτοι, μαζί με κάποιες από τις μαρτυρίες τους.

Η έκθεση δεν μπορεί να δεχθεί πολλούς επισκέπτες και λόγω του χώρου αλλά και λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Παλαιστινιακές ενώσεις μιλούν για Ισραηλινή προπαγάνδα. Παρόλο που η έκθεση είχε βοήθεια από τι Ισραηλινές αρχές, η Εγιάλ Φιμπέες δηλώνει ότι ο σκοπός του πρότζεκτ δεν ήταν πολιτικός αλλά μοναδικό αίτημα είναι η επιστροφή των ομήρων.

Πηγή: The Times of Israel

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις