Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έλληνας τραγουδιστής μιλά στο newsit.gr για την τιτάνια μάχη επαναπατρισμού του

Ένας ακόμα εγκλωβισμένος Έλληνας στο Ισραήλ μιλάει στο newsit.gr για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αλλά και για τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει για τον επαναπατρισμό του.

Ο τραγουδιστής Χρήστος Χρυσάφης, που μένει μόνιμα και εργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια σε νυχτερινό κέντρο στο Τελ α Αβίβ, μιλάει για την στιγμή που ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου στο Ισραήλ.

«Χθες ακούσαμε για ακόμα μία φορά τις σειρήνες του πολέμου να ηχούν και πήγαμε κατευθείαν το καταφύγιο του σπιτιού. Ευτυχώς το δικό μου σπίτι επειδή είναι καινούργιο έχει δικό του καταφύγιο, για τα παλιά σπίτια υπάρχει ένα καταφύγιο σε κάθε γειτονιά».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο newsit.gr, οι επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ώρες το Ισραήλ δεν έχουν καμία σχέση με όλες όσες έγιναν κατά το παρελθόν, εκφράζοντας τον φόβο του για κλιμάκωση της πολεμικής κατάστασης στο Ισραήλ.

«Δεν θα ξεμπερδέψουμε γρήγορα»

«Νομίζαμε στην αρχή ότι είναι μία από τις επιθέσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα εδώ τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Είναι σίγουρο ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε πολύ γρήγορα από όλο αυτό που συμβαίνει εδώ. Την δεδομένη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μία σχετική ηρεμία, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει ισχυρή απάντηση από το Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης.

«Φοβόμαστε»

Ο Χρήστος Χρυσάφης μιλάει και για τις προσπάθειές του να επικοινωνήσει με την πρεσβεία για να επαναπατριστεί, όμως όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, είναι αρκετά δύσκολο.

«Έχω μιλήσει αρκετές φορές με την πρεσβεία για να μπορέσω να βρω τρόπο να εγκαταλείψω το Ισραήλ και να γυρίσω στην Ελλάδα. Έχω δώσει όλα μου τα στοιχεία και περιμένω. Δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη πτήση που να έρχεται από την Ελλάδα για να παραλάβει τους Έλληνες που θέλουν να επιστρέψουν αλλά μας ενημερώνουν πως αν υπάρξει κενή θέση στις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις από Ισραήλ για Ελλάδα θα μας ενημερώσουν. Υπάρχουν εδώ και μόνιμοι κάτοικοι αλλά και τουρίστες Έλληνες που θέλουν να φύγουν».

Ο ίδιος βρίσκεται κοντά στην περιοχή που βομβαρδίζεται από παλαιστινιακούς πυραύλους.

«Εννοείται ότι υπάρχει πάρα πολύς φόβος. Εγώ είμαι μία ώρα μακριά από το σημείο όπου διεξάγονται οι εχθροπραξίες. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εδώ μεταδίδουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 400 νεκροί και περισσότεροι από 2.000 τραυματίες στα νοσοκομεία. Όλοι φοβούνται για μία γενική σύρραξη στη χώρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκκενώθηκε προληπτικά το συνεδριακό κέντρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ντάβος μετά από αναφορές για παράξενη μυρωδιά
Σύμφωνα με αναφορές, πυρκαγιά ξέσπασε σε μια ξύλινη καλύβα κοντά στο ξενοδοχείο που στεγάζει το συνεδριακό κέντρο, προκαλώντας την εκκένωση του κτιρίου
Πυροσβέστες έξω από το Συνεδριακό Κέντρο κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος στην 56η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός
Η Κριστίν Λαγκάρντ αποχώρησε από δείπνο στο Ντάβος: Δεν άντεξε τα σχόλια για την Ευρώπη από τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου
Ο διευθύνοντας σύμβουλο της BlackRock τερμάτισε το δείπνο πριν το επιδόρπιο, μετά το περιστατικό με τις διαμαρτυρίες, καθώς οι καλεσμένοι άρχισαν να αποχωρούν
Η Κριστίν Λαγκάρντ 6
Ο Τραμπ προσκάλεσε τον πάπα να συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» - Επιφυλακτικό το Βατικανό
Η τελική απόφαση της Αγίας Εδρας αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς ενδεχόμενη συμμετοχή του ποντίφικα θα προσέδιδε ιδιαίτερο διεθνές και συμβολικό βάρος στη νέα αυτή αμερικανική πρωτοβουλία
Ο πάπας Λέων