Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εν μέσω ρουκετών το συνεργείο της ΕΡΤ – Συγκλονιστικό ντοκουμέντο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εν μέσω ρουκετών το συνεργείο της ΕΡΤ – Συγκλονιστικό ντοκουμέντο

Δύσκολες στιγμές πέρασε το συνεργείο της ΕΡΤ που βρίσκεται στην πόλη Ασκελόν για να καλύψει τον πόλεμο στο Ισραήλ μετά την εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς

Συγκεκριμένα το συνεργείο της ΕΡΤ βρέθηκε εν μέσω πυρών στην πόλη Ασκελόν του Ισραήλ… Την ώρα που ενημέρωνε το τηλεοπτικό κοινό η Ευτυχία Πεντεράκη, ακούστηκαν σειρήνες και άρχισαν να πέφτουν ρουκέτες.

 Ωστόσο, η απεσταλμένη της ΕΡΤ, μαζί με τον εικονολήπτη Κάρλο Ρούβιο και την ηχολήπτρια Παναγιώτα Δερβισιώτη, συνέχισαν να περιγράφουν όσα ζουν.

«Σειρήνες σειρήνες» ακούγεται να λέει η δημοσιογράφος και συμπληρώνει… «Δεν έχουμε καταφύγιο, θα μπούμε μέσα στο δωμάτιο των παιδιών». Ο εικονολήπτης μάλιστα λίγο πριν μπει μέσα στο δωμάτιο καταφέρνει να τραβήξει κάποια πλάνα από τις ρουκέτες. 

Ενα άλλο συνεργείο της ΕΡΤ στο Ισραήλ βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας στο κιμπούτς Κφαρ Αζά.

Ένοπλοι μπήκαν μέσα στην κοινότητα και αδιακρίτως άνοιξαν πυρ εναντίον των αμάχων. Άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ενόπλων της Χαμάς, παρά το ότι προσπαθούσαν να προστατευτούν πίσω από τα αυτοκίνητα και τα κτίρια.

Περισσότερες από 12 ώρες πέρασαν μέχρι οι πρώτες ισραηλινές δυνάμεις να φτάσουν στο σημείο, ενώ μέχρι χθες το πρωί δεν μπορούσαν να μπουν στο κιμπούτς, καθώς πολλοί από τους ενόπλους της Χαμάς κρύβονταν στα χωράφια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις