Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επιζών του αιματοβαμμένου φεστιβάλ μίλησε αποκλειστικά στο «Live News»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επιζών του αιματοβαμμένου φεστιβάλ μίλησε αποκλειστικά στο «Live News»

Ο Γερμανός Μίκαελ Σίμπερμπεργκ είναι ένα από τους επιζώντες του αιματοβαμμένου φεστιβάλ στο Ισραήλ και μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, για τις στιγμές τρόμου που έζησε και πώς γλίτωσε από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

«Ήταν μια ολόκληρη ώρα που είχαμε την προστασία του Θεού, μιας μεγαλύτερης δύναμης που μας παρακολουθούσε. Ξεφύγαμε από τους τρομοκράτες. Ήταν ακριβώς απ’ έξω, τους ακούγαμε να μιλούν αραβικά. Πυροβολούσαν όποιο αυτοκίνητο κινούνταν», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια περιέγραψε πώς κατάφερε τελικά να φύγει από το πάρτι, αναφέροντας πως εκείνος και οι φίλοι του μπήκαν σε ένα δωμάτιο ΑΤΜ για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς.

«Καταφέραμε να φύγουμε από τους πρώτους από το πάρτυ. Στις 7 παρά τέταρτο, με το αυτοκίνητό μου. Μας πήρε μια ώρα να φτάσουμε σε ασφαλές σημείο. Στο δρόμο σταματήσαμε σε έναν σταθμό λεωφορείων, όπου μπήκαμε σε ένα δωμάτιο ATM για να γλιτώσουμε από τις ρουκέτες».

«Ένας από εμάς βγήκε έξω για να ουρήσει και μετά ακούσαμε πέντε μηχανές των κομάντο να φτάνουν. Όταν έφτασαν στον σταθμό πυροβόλησαν μια αραβικής καταγωγής γυναίκα που στεκόταν στον σταθμό. Την σκότωσαν. Ο φίλος μας που είχε βγει έξω γλίτωσε πηδώντας πίσω από ένα δέντρο. Οι κομάντος έμειναν εκεί για δέκα λεπτά».

Ο Μίκαελ χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του ως «όπλο για να χτυπήσει με ταχύτητα μία μηχανή, στην οποία επέβαιναν δύο οπλισμένοι μαχητές της Χαμάς.

«Αφού κρυφτήκαμε για μερικά λεπτά καταφέραμε να πάμε πίσω στο αυτοκίνητό μας. Συνεχίσαμε να προχωράμε προς τα βόρεια. Στον δρόμο, όταν ξεκινήσαμε να οδηγάμε, είδαμε μια μοτοσυκλέτα με 2 τρομοκράτες της Χαμάς, με την πράσινη κορδέλα στο κεφάλι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες».

«Τους είδαμε στη μηχανή και χρησιμοποίησα το αυτοκίνητό μου σαν όπλο. Φτάνοντας ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα τους χτύπησα. Σκοτώθηκε αυτός που κρατούσε το όπλο και τραυματίστηκε ο οδηγός της μηχανής».

Όπως είπε ο Μίκαελ, κάποιοι φίλοι του που βρίσκονταν στο φεστιβάλ αγνοούνται, ενώ άλλοι έχασαν τη ζωή τους.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις