Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει για την επίθεση της Χαμάς – Διαψεύδει ο Νετανιάχου

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει για την επίθεση της Χαμάς – Διαψεύδει ο Νετανιάχου

Στην αποκάλυψη ότι η υπηρεσία πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για μια πιθανή επίθεση από την Γάζα προχώρησαν ισραηλινά μέσα με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου να το διαψεύδει.

Ο αρχηγός της αιγυπτιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Στρατηγός Αμπάς Καμέλ, 10 μέρες πριν ξεκινήσει την εισβολή η Χαμάς, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον προειδοποίησε για «κάτι ασυνήθιστο, μια τρομερή επιχείρηση» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από την κατεύθυνση της Γάζας, αποκαλύπτει η ισραηλινή Ynet.

Ένας πολύ υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών είπε στην Ynet ότι ο Καμέλ «έμεινε έκπληκτος από την αδιαφορία που έδειξε ο Νετανιάχου».

Πηγές στην Αίγυπτο ισχυρίστηκαν ότι ο Νετανιάχου είπε στον Αιγύπτιο αξιωματούχο ότι ο ισραηλινός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας είναι συγκεντρωμένες στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που προέρχεται από τη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με πηγές των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, Ισραηλινοί στρατηγοί κατέστησαν σαφές στους συναδέλφους τους ότι «η κατάσταση στη Γάζα, και ιδιαίτερα κατά μήκος των συνόρων, είναι υπό έλεγχο», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Τους προειδοποιήσαμε ότι η κατάσταση θα εκραγεί σύντομα, πολύ σύντομα. Όμως υποτίμησαν την αξία των προειδοποιήσεών μας», είπε η πηγή από την Αίγυπτο στο Associated Press.

Το γραφείο του Νετανιάχου έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα, λέγοντας πως δεν επικοινώνησε ποτέ με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο.

Πηγή Onalert

Φωτογραφία Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις