Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η Χαμάς πρέπει να συντριβεί όπως το ISIS» είπε ο Νετανιάχου στη συνέντευξη με Μπλίνκεν

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η Χαμάς πρέπει να συντριβεί όπως το ISIS» είπε ο Νετανιάχου στη συνέντευξη με Μπλίνκεν

«Η Χαμάς πρέπει να συντριβεί, όπως το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Ο Μπάιντεν είχε δίκιο όταν το αποκάλεσε σκέτο κακό», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Η Χαμάς θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η ISIS», συμπλήρωσε κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Άντονι Μπλίνκεν. 

«Αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να σταθούμε όρθιοι, ενωμένοι ενάντια στο κακό», συνέχισε ο Νετανιάχου. «Παίρνουμε θέση. Η Αμερική παίρνει θέση».

«Μαθαίνουμε και βλέπουμε τη δολοφονία νέων ανθρώπων σε ένα υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ, τη σφαγή ολόκληρων οικογενειών, τη δολοφονία γονέων μπροστά στα παιδιά και τη δολοφονία παιδιών μπροστά στους γονείς τους, την καύση ζωντανών ανθρώπων, τους αποκεφαλισμούς και την αρρωστημένη επίδειξη εορτασμού αυτών των φρικαλεοτήτων», συνέχισε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας πως «καμία χώρα δεν πρέπει να φιλοξενεί μαχητές της Χαμάς και ότι σε όσες το κάνουν θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις».

Από την πλευρά του, ο Μπλίνκεν καταδίκασε τη «σκληρότητα και την απανθρωπιά (της Χαμάς) που μας θυμίζουν τις χειρότερες φρικαλεότητες του ISIS». Ακόμη, δήλωσε ότι είναι «ευγνώμων που βρίσκεται και πάλι στο Ισραήλ σε αυτή τη δύσκολη και εξαιρετική στιγμή. Γι’ αυτό το έθνος και στην πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο».

«Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά και ως Εβραίος», πρόσθεσε.

Ο Μπλίνκεν σημείωσε ότι ο παππούς του διέφυγε από πογκρόμ στη Ρωσία και ο πατριός του επέζησε από τα στρατόπεδα εξόντωσης, που λειτούργησε η ναζιστική Γερμανία στην Πολωνία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις