Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τις ρουκέτες – Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο ως «απάντηση»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τις ρουκέτες – Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο ως «απάντηση»

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν πόλεις στον νότιο Λίβανο σήμερα, Τρίτη (11.10.23) ως απάντηση σε αντιαρματικές ρουκέτες που εξαπολύθηκαν από εκεί στο Ισραήλ.

Η οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (11.10.23) ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων ακριβείας κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι είναι απάντηση σε ισραηλινές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις από τους μαχητές της.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στο Ισραήλ στο liveblog του newsit.gr

 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτίθεται στον Λίβανο αφού μία από τις βορειότερες θέσεις του αποτέλεσε σήμερα στόχο αντιαρματικών πυρών. Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στην ισραηλινή πόλη Αράμπ αλ-Αράμσε, απέναντι από το λιβανέζικο χωριό Ντάιρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Δεν έδωσε άμεσα λεπτομέρειες για θύματα ούτε για το ποιος ευθύνεται γι’ αυτή.

Κάτοικοι στην πόλη Ρμεΐς στον νότιο Λίβανο ανέφεραν ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πλήττουν περιοχές γύρω από την πόλη τους, ενώ πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού πλήττουν το σημείο εκτόξευσης ρουκετών γύρω από το Ντάιρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις