Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί και στις δύο πλευρές – Βομβαρδισμοί χωρίς τέλος προς τη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί και στις δύο πλευρές – Βομβαρδισμοί χωρίς τέλος προς τη Γάζα

Χιλιάδες άμαχοι, γυναίκες και παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από το Σάββατο τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Παλαιστίνη, μετά την επίθεση της Χαμάς και τον ανηλεή βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ δεν σταματά να γίνεται ολοένα πιο βαρύς: πλέον έφθασε τους τουλάχιστον 1.200 νεκρούς, επιβεβαίωσε σήμερα ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του Τσαχάλ (του ισραηλινού στρατού), με βίντεο στο X (το πρώην Twitter).

Νωρίτερα, ο στρατός ανέφερε πως οι νεκροί «ξεπέρασαν τους 1.000», ενώ άλλοι 2.800 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Έχουμε υποστεί εξαιρετικά βαριές απώλειες», συνόψισε ο αντισυνταγματάρχης Κόνρικους αναφερόμενος στην επίθεση, την πιο πολύνεκρη από ιδρύσεως κράτους.

Ακόμη 50 άνθρωποι θεωρείται επισήμως πως είναι «όμηροι» ή «αγνοούμενοι» στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τις αρχές του Ισραήλ.

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας, πλήττοντας πάνω από 200 στόχους μόνο σε μια συνοικία της πόλης της Γάζας, 450 συνολικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.600 έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο, με άλλα λόγια οι νεκροί συνολικά είναι πάνω από 2.000, ενώ το ισραηλινό επιτελείο ετοιμάζεται να διατάξει χερσαία επιχείρηση στον θύλακα.

Θηριωδίες των τρομοκρατών της Χαμάς

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς στο Ισραήλ. Ισραηλινοί στρατιώτες έκανε λόγο για αποκεφαλισμένα πτώματα σε ένα κιμπούτς κοντά στην Λωρίδα της Γάζας.

Όλα έτοιμα για τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξασφάλισε την έγκριση της Βουλής για την αύξηση του αριθμού των εφέδρων, από 300.000 σε 360.000, ενώ την ίδια στιγμή στα σύνορα με τη Γάζα έχουν ήδη λάβει θέσεις τουλάχιστον 35 τάγματα πεζικού.

Όλα δείχνουν ότι η χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, για την εξουδετέρωση των κέντρων διοικήσεων της Χαμάς, θα ξεκινήσει σύντομα.

Βομβαρδισμοί χωρίς τέλος

Η πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό του Ισραήλ σφυροκοπούσε ακατάπαυστα με χιλιάδες πυραύλους τις θέσεις της Χαμάς στην περιοχή, προετοιμάζοντας το έδαφος για το πεζικό.

Η ισραηλινή αεροπορία έχει επικεντρώσει τους βομβαρδισμούς στην περιοχή Al Furqan, η οποία θεωρείται καίρια για τις επιχειρήσεις της Χαμάς, ενώ οι αρχές εικάζουν πως από το συγκεκριμένο σημείο δόθηκε η καθοδήγηση για την επίθεση στο Ισραήλ. 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οβίδες από τη Συρία έπληξαν μη κατοικημένη περιοχή στο προσαρτημένο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, χωρίς να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί. Το ισραηλινό πυροβολικό ανταπέδωσε τις βολές…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις