Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί στη Γάζα – Πάνω από 20.000 οι τραυματίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι τραυματίες έχουν ήδη φτάσει τους 20.242 από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ δήλωσε σήμερα επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Στους νεκρούς στη Γάζα περιλαμβάνονται 3.324 παιδιά, 2.062 γυναίκες και 460 ηλικιωμένοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στο μεταξύ, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από πυρά του στρατού του Ισραήλ στη διάρκεια στρατιωτικών εφόδων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στην Μπέιτ Ρίμα, στην περιοχή της Ραμάλα, στην Ταμούν και στον καταυλισμό προσφύγων Ασκάρ, στη βόρεια Δυτική Όχθη, αντίστοιχα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως οι στρατιώτες του “άνοιξαν ανταποδοτικά πυρ” στην Μπέιτ Ρίμα αφού δέχθηκαν βόμβες μολότοφ στη διάρκεια “αντιτρομοκρατικής επιχείρησης” στην περιοχή.

Στην Ασκάρ, “ανταλλαγές πυρών έλαβαν χώρα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους ένοπλους άνδρες και παλαιστινιακή δύναμη που εισήλθε στον καταυλισμό “για να κατεδαφίσει το σπίτι” ενός ακτιβιστή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Έκανε επίσης λόγο για ένοπλες συμπλοκές με Παλαιστίνιους ακτιβιστές στη διάρκεια επιχείρησης με στόχο τη σύλληψη Παλαιστινίων που καταζητούνταν στην περιοχή της Τζενίν, όπου βρίσκεται η Ταμούν.

Τουλάχιστον 110 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη στη διάρκεια επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, μετά τη φονική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στο έδαφος του Ισραήλ.

Η κατάσταση στην κατεχόμενη από το 1967 από το Ισραήλ Δυτική Όχθη ήταν ήδη τεταμένη πριν από τον πόλεμο, με τακτικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, αναζωπύρωση της βίας Ισραηλινών εποίκων εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού και παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών οικισμών και δυνάμεων ασφαλείας.

Χθες, Σάββατο, ένας 40χρονος Παλαιστίνιος που μάζευε ελιές σκοτώθηκε από Ισραηλινό έποικο σε χωριό κοντά σε έναν οικισμό στην περιοχή της Ναμπλούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και τον δήμαρχο της περιοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Η νέα συνάντηση Τραμπ με Νετανιάχου διαφέρει από τις προηγούμενες – Ιράν, Λίβανος και Τουρκία δοκιμάζουν τη σχέση τους
Η σχέση των δύο ηγετών άρχισε να ψυχραίνεται κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν - Τόσο η πώληση των F-35 στην Τουρκία όσο και η συμφωνία ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας βαθαίνουν το ρήγμα ανάμεσά τους
Μπέντζαμιν Νετανιάχου / Ντόναλντ Τραμπ
Σκληρή μάχη στα μέτωπα φωτιάς σε Γαλλία και Ισπανία πριν το κύμα καύσωνα - Κίνδυνος για αναζωπυρώσεις από τους ενισχυμένους ανέμους
Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης στη Γαλλία - Φόβοι πως τα μέτωπα της «Δυτικής Σιέρα», στην περιφέρεια της Μαδρίτης και της Άβιλα θα ενωθούν
REUTERS
Μπαράζ ουκρανικών drones στην περιφέρεια της Μόσχας – 7 νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία
Ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι κατέλαβε την πόλη, ωστόσο Ουκρανοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τον ισχυρισμό και υποστηρίζουν ότι οι μάχες συνεχίζονται
Ρωσική επίθεση στο Κίεβο
Εκρήξεις στο βόρειο Ιράκ: Το Ιράν έπληξε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου – Αναφορές για κατάρριψη drone του ΗΠΑ
Εκρήξεις και σε περιοχές κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ - Αναφορές για πάνω από 10 αμερικανικά αεροσκάφη και drones πάνω από το Ερμπίλ ως απάντηση στην ιρανική επίθεση
Εκρήξεις στο βόρειο Ιράκ: Το Ιράν έπληξε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου – Αναφορές για κατάρριψη drone του ΗΠΑ
Ο Τραμπ βλέπει «καλές πιθανότητες» για αποτελέσματα στις συνομιλίες με το Ιράν και απειλεί με νέους βομβαρδισμούς
Το Ιράν διαψεύδει πως αναμένεται να κάτσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - Συνεχίζεται ο «στραγγαλισμός» στα Στενά του Ορμούζ - Σήμερα η συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου στις ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ