Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί στη Γάζα – Πάνω από 20.000 οι τραυματίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι τραυματίες έχουν ήδη φτάσει τους 20.242 από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ δήλωσε σήμερα επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Στους νεκρούς στη Γάζα περιλαμβάνονται 3.324 παιδιά, 2.062 γυναίκες και 460 ηλικιωμένοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στο μεταξύ, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από πυρά του στρατού του Ισραήλ στη διάρκεια στρατιωτικών εφόδων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στην Μπέιτ Ρίμα, στην περιοχή της Ραμάλα, στην Ταμούν και στον καταυλισμό προσφύγων Ασκάρ, στη βόρεια Δυτική Όχθη, αντίστοιχα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως οι στρατιώτες του “άνοιξαν ανταποδοτικά πυρ” στην Μπέιτ Ρίμα αφού δέχθηκαν βόμβες μολότοφ στη διάρκεια “αντιτρομοκρατικής επιχείρησης” στην περιοχή.

Στην Ασκάρ, “ανταλλαγές πυρών έλαβαν χώρα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους ένοπλους άνδρες και παλαιστινιακή δύναμη που εισήλθε στον καταυλισμό “για να κατεδαφίσει το σπίτι” ενός ακτιβιστή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Έκανε επίσης λόγο για ένοπλες συμπλοκές με Παλαιστίνιους ακτιβιστές στη διάρκεια επιχείρησης με στόχο τη σύλληψη Παλαιστινίων που καταζητούνταν στην περιοχή της Τζενίν, όπου βρίσκεται η Ταμούν.

Τουλάχιστον 110 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη στη διάρκεια επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, μετά τη φονική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στο έδαφος του Ισραήλ.

Η κατάσταση στην κατεχόμενη από το 1967 από το Ισραήλ Δυτική Όχθη ήταν ήδη τεταμένη πριν από τον πόλεμο, με τακτικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, αναζωπύρωση της βίας Ισραηλινών εποίκων εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού και παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών οικισμών και δυνάμεων ασφαλείας.

Χθες, Σάββατο, ένας 40χρονος Παλαιστίνιος που μάζευε ελιές σκοτώθηκε από Ισραηλινό έποικο σε χωριό κοντά σε έναν οικισμό στην περιοχή της Ναμπλούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και τον δήμαρχο της περιοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 58.000 κτίρια υπέστησαν ζημιές ή κατέρρευσαν από τον σεισμό στη Βενεζουέλα - Οι διασώσεις μωρών που δίνουν ελπίδα και οι τετράποδοι ήρωες
Όσο βέβαια οι μέρες περνούν τόσο σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες, όμως μικρά θαύματα κάτω από τα χαλάσματα των σεισμών συνεχίζουν να γίνονται - Έφτασαν τους 1.719 οι νεκροί
Σεισμός στη Βενεζουέλα
Πρωτοφανές περιστατικό στο Μονακό: Ουκρανός ολιγάρχης και δύο μέλη της οικογένειάς του τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από έκρηξη βόμβας
Οι τραυματίες είναι ο Βαντίμ Ερμολάεφ, που θεωρείται ο 23ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουκρανία, η σύντροφός τους και ένα παιδί 13 ετών - Η βόμβα ήταν παγιδευμένη σε ένα δέμα
Έκρηξη στο Μονακό
Ρωσία: Ξύλο στα βενζινάδικα για λίγα λίτρα καυσίμων – Χάος μετά τα χτυπήματα των ουκρανικών drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Οι ελλείψεις καυσίμων έχουν μετατρέψει τα βενζινάδικα της Ρωσίας σε πεδίο «μάχης», με πολύωρη αναμονή, καβγάδες και εικόνες χάους να καταγράφονται καθημερινά
Καυγάδες σε βενζινάδικα στη Ρωσία