Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera έφυγε από τη Λωρίδα της Γάζας καθώς σκοτώθηκε η οικογένειά του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera εγκατέλειψε τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ουάελ Νταχντού έχασε μέλη της οικογένειάς του και ο ίδιος τραυματίστηκε, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο επικεφαλής του γραφείου στη Γάζα του καταριανού δικτύου Al Jazeera, ο Ουάελ Νταχντού, ο οποίος έχασε μέλη της οικογένειάς του και ο ίδιος τραυματίστηκε στον πόλεμο Ισραήλ και Χαμάς, έφυγε από το παλαιστινιακό έδαφος, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Συνοδευόμενος από ένα μέλος της οικογένειάς του, ο Ουάελ Νταχντού έφυγε από τη Λωρίδα της Γάζας για την Αίγυπτο μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης της Ράφα, πριν μεταβεί στη Ντόχα όπου πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι μετά τον τραυματισμό του σε βομβαρδισμό. Εκεί θα συναντήσει τέσσερα από τα παιδιά του που έφθασαν στην Ντόχα την περασμένη εβδομάδα.

Ο 53χρονος Νταχντού που έγινε η προσωποποίηση των Παλαιστινίων δημοσιογράφων που καλύπτουν τον πόλεμο στη Γάζα, έχασε τη σύζυγό του, δύο παιδιά του και ένα εγγόνι του σε πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσέιρατ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, στα τέλη Οκτωβρίου.

Την 7η Ιανουαρίου, σε ισραηλινό πλήγμα σκοτώθηκε ο γιος του Χάμζα Νταχντού, που εργαζόταν επίσης για το Al Jazeera. Την επόμενη μέρα, άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του, ο Μοχάμεντ και ο ‘Αχμεντ Νταχντού σκοτώθηκαν επίσης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων (CPJ), τουλάχιστον 82 δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Μεταξύ αυτών, 75 είναι Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και τρείς Λιβανέζοι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, η οποία έχει την εξουσία στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα, περισσότεροι από 24.285 άνθρωποι, στην ευρεία πλειοψηφία τους γυναίκες, μικρά παιδιά και έφηβοι, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη του πολέμου.

Ο πόλεμος ξέσπασε μετά την επίθεση ισλαμιστών καταδρομέων της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, την 7η Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 1.140 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, την ίδια μέρα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γερμανία κινδυνεύει να εμπλακεί σε βίαιη σύγκρουση με τη Ρωσία», λέει ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας
«Όποιος δεν συμμορφώνεται, γίνεται εχθρός, αυτή είναι η ερμηνεία της Μόσχας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της BND Μάρτιν Γιέγκερ - Δεν βλέπει αυτή τη στιγμή κάποια επικείμενη μεγάλη επίθεση
Γερμανία - Μάρτιν Γιέγκερ
Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία στις 29 Νοεμβρίου, άμεση ανάλυση: Γιατί ο Σάντσεθ τις προκήρυξε και τι ακολουθεί – «Δεν θα έχει καλύτερη ευκαιρία»
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το πιθανότερο σενάριο στην Ισπανία είναι ένας συνασπισμός υπό το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, με τη στήριξη του Vox
Πέδρο Σάντσεθ
Κρίστα Πάικ: «Μπορεί να μην αναρρώσει ποτέ» λέει ο δικηγόρος της – Παραμένει στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της και φρουρούμενη μετά το φιάσκο της εκτέλεσης
«Αν αναρρώσει, μπορεί να μην αναρρώσει πλήρως. Και μπορεί να υπάρξουν ζητήματα σχετικά με τη διανοητική της ικανότητα» υποστήριξε ο δικηγόρος της, Στέφεν Φέρελ
 Tennessee Department of Correction