Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μπορέλ καλεί τον Παλαιστίνιο και τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μπορέλ καλεί τον Παλαιστίνιο και τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών

Σε μια προσπάθεια για να βρεθεί μια λύση στο πολεμικό χάος που έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ, ο Ζοζέπ Μπορέλ καλεί τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών όσο και τον Ισραηλινό ομόλογό του σε μια συνάντηση με τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ σήμερα. 

Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε πως ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν και ο ομόλογός του της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριγιάντ αλ Μάλικι έχουν προσκληθεί στην έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα για να συζητήσει την κατάσταση στο Ισραήλ και στην περιοχή.

“Προσκάλεσα τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συγκαλώ το απόγευμα. Προσκάλεσα επίσης τον υπουργό Εξωτερικών (της Παλαιστινιακής Αρχής) Ριγιάντ αλ Μάλικι να απευθυνθεί στη συνάντηση και να παρουσιάσει τις απόψεις της Παλαιστινιακής Αρχής”, ανέφερε ο Μπορέλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.

Οι υπουργοί της ΕΕ θα συναντηθούν στο Μουσκάτ, στο Ομάν, όπου μία σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έχει ήδη προγραμματιστεί να λάβει χώρα. Ορισμένοι υπουργοί θα είναι εκεί διά ζώσης, άλλοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση εξ αποστάσεως.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις