Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ανέβασε βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ανέβασε βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Μήνυμα μέσω twitter από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου που θέλει να δείξει πως η απάντηση στη Χαμάς θα είναι σκληρή.

Με ανάρτησή του ο Νετανιάχου δημοσιοποίησε βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και έγραψε: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».

Ο πρόεδρος του Ισραήλ σύμφωνα με το Walla News, ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως το Ισραήλ ξεκινά χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Νωρίτερα ο Νετανιάχου δήλωσε πως η χώρα του “θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή”, στο πλαίσιο του πολέμου με τη Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

“Αυτό που θα ζήσει η Χαμάς θα είναι δύσκολο και τρομερό (…) θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή”, δήλωσε ο Νετανιάχου σε υψηλόβαθμους τοπικούς αξιωματούχους στο νότιο Ισραήλ, όπου μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση το πρωί του Σαββάτου.

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε σήμερα “πλήρη πολιορκία” της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, κατά την τρίτη ημέρα της αιφνιδιαστικής και μαζικής επίθεσης που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, η οποία συγκρίνεται από το Ισραήλ με την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

“Είμαστε ήδη στην καρδιά της εκστρατείας αλλά δεν είναι παρά μόνο η αρχή”, δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια της συνάντησης, προσθέτοντας πως “θα τους κινήσουμε με τη δύναμη, πολύ δύναμη”.

Περισσότεροι από 700 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε περισσότερες από 48 ώρες και 2.150 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον στρατό. Από παλαιστινιακής πλευράς, 560 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2.900 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις