Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ πετούν drones πάνω από την Λωρίδα της Γάζας για να εντοπίσουν ομήρους της Χαμάς

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι ΗΠΑ πετούν drones πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας αναζητώντας τους ομήρους που πήρε η Χαμάς κατά την επίθεσή της εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι δύο αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι οι ΗΠΑ πετούν drones πάνω από την Λωρίδα της Γάζας με στόχο να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να συνδράμουν στις προσπάθειες εντοπισμού των ομήρων. Ένας από αυτούς σχολίασε ότι οι πτήσεις αυτές πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι 10 Αμερικανοί τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί ενδέχεται να είναι μεταξύ των περισσότερων από 200 ανθρώπων που κρατά ομήρους η Χαμάς στη Γάζα και οι οποίοι πιστεύεται ότι βρίσκονται κρυμμένοι στο εκτεταμένο δίκτυο τούνελ που διαθέτει η οργάνωση.

Περικυκλωμένη η πόλη της Γάζας

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως «περικύκλωσε» την πόλη της Γάζας, έπειτα από μια εβδομάδα χερσαίων εμπλοκών και πολύνεκρων βομβαρδισμών στον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, που έφθασε σήμερα στο Ισραήλ.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ξεκινά τη δεύτερη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή στο Ισραήλ.

Με φόντο τις ανησυχίες για ανάφλεξη σε όλη την περιοχή, ο ηγέτης του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Χασάν Νασράλα, αναμένεται να εκφραστεί σήμερα και να καταστήσει σαφές αν η παράταξή του, σύμμαχος της Χαμάς, στενά συνδεδεμένη με το Ιράν, θα εμπλακεί στον πόλεμο ή όχι.

«Θα μιλήσουμε για χειροπιαστά μέτρα που μπορούν και πρέπει να ληφθούν ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κακό που υφίστανται άνδρες, γυναίκες και παιδιά στη Γάζα», δήλωνε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Αγανακτισμένος» ο Κιρ Στάρμερ με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν: Έχω κουραστεί να βλέπω τους λογαριασμούς να ανεβαίνουν από τις ενέργειές τους
O Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως κουράστηκε για το να αυξάνονται οι λογαριασμοί ενέργειας λόγω Πούτιν ή Τραμπ
Κιρ Στάρμερ
ΗΠΑ: Αυστηρότερη στάση κατά της Τουρκίας ζητούν ομογενείς – Στο επίκεντρο θρησκευτικές ελευθερίες, Θεολογική Σχολή της Χάλκης και Αγία Σοφία
Το HALC έχει ήδη εκκινήσει εκστρατεία με στόχο την άσκηση πίεσης προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υποστηρίζοντας τις συστάσεις της USCIRF
Τραμπ και Ερντογάν
Τραμπ σε Βανς: «Βρες τρόπο να βγούμε από τον πόλεμο με το Ιράν» – Όλη η ατζέντα των συνομιλιών στο Ισλαμαμπάντ
Ο Βανς συνοδεύεται από τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, και τον γαμπρό του προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ - Αβέβαιη η συμμετοχή των Ιρανών - Το Μ. Σάββατο (11.04.2026) οι κύριες συναντήσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζέι Ντι Βανς
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες