Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Παραπλανητικό το βίντεο που φέρεται να δείχνει μικρά παιδιά κλεισμένα σε κλουβιά

Πόλεμος στο Ισραήλ: Παραπλανητικό το βίντεο που φέρεται να δείχνει μικρά παιδιά κλεισμένα σε κλουβιά

Ο πόλεμος στο Ισραήλ είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο κύκλος της βίας και του θανάτου δεν λέει να κλείσει, ενώ βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και φέρεται να αποτυπώνει σοκαριστικές εικόνες, όπως αυτές όπου μικρά Ισραηλινά είναι κλεισμένα σε κλουβιά από μέλη της Χαμάς, αποδείχθηκε ότι ήταν παραπλανητικό.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Internet φαίνονται μικρά παιδιά από το Ισραήλ, τα οποία τα σχόλια αναφέρουν ότι έχουν αιχμαλωτιστεί και έχουν κλειστεί από τους Παλαιστίνιους της Χαμάς μέσα σε κλουβιά μαζί με κότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βίντεο ανέβηκε στο διαδίτυο 4 μέρες πριν την επίθεση της Χαμάς. Στις 7 Οκτωβρίου 2023 η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ, ενώ στις 8 Οκτωβρίου 2023, η Fact Checking ιστοσελίδα Fake Reporter ανάρτησε στιγμιότυπο οθόνης με το οποίο καταδεικνύει ότι το συγκεκριμένο βίντεο ανέβηκε τουλάχιστον τέσσερις μέρες νωρίτερα, πριν την έναρξη της επίθεσης της Χαμάς.

Όπως αναφέρεται και στο ellinikahoaxes.gr, το ισραηλινό μέσο Fake Reporter επίσης δημοσίευσε, την επόμενη μέρα, δύο επιπλέον στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν πως το εν λόγω βίντεο έχει δημοσιευτεί πριν τις 7 Οκτωβρίου 2023. 

Δεν μπορεί να επαληθευτεί το μέρος και ο λόγος που γυρίστηκε το βίντεο, όμως αποδεικνύεται ότι δεν τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ αλλά παλαιότερα, αναφέρει το ellinikahoaxes.gr.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις