Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πληροφορίες για απελευθέρωση ομήρων με διπλή υπηκοότητα από τη Χαμάς

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνομιλίες για την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων με διπλή υπηκοότητα από τη Χαμάς που απήχθησαν μετά την επίθεση στο Ισραήλ όπως μεταδίδουν οι New York Times.

Οι συνομιλίες διεξάγονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων που έχουν διπλή υπηκοότητα από την αιχμαλωσία της Χαμάς, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν στο Ισραήλ.

Ο γερουσιαστής Τζακ Ριντ, ο οποίος ηγείται της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών, λέει στους Times από το Κάιρο ότι το Ισραήλ θα πρέπει να καθυστερήσει μια χερσαία εισβολή για να επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις για την ομηρεία.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες, το να βιαστείς να το κάνεις αυτό μάλλον δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση», είπε χαρακτηριστικά. .

Το γεγονός επιβεβαιώνει και το Channel 12 του Ισραήλ, το οποίο μετέδωσε πως σύντομα αναμένεται να απελευθερωθούν όμηροι. Πρόκειται για συμφωνία που φαίνεται να επιτεύχθηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της κυβέρνησης του Κατάρ, όπως είχε γίνει με τις δύο γυναίκες που απελευθερώθηκαν. «Μένει να το δούμε τις επόμενες ώρες ή αύριο» μεταδίδει η ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα έρχονται και οι πρώτες αντιδράσεις από τον ισραηλινό στρατό που λένε ότι δεν μπορούν να περιμένουν για πάντα την χερσαία επέμβαση, είναι έτοιμοι, έχουν ολοκληρώσει τις αεροπορικές επιδρομές που θέλανε, 10.000 βόμβες έχουν πέσει σε στόχους της Χαμάς και ζητούν από την ισραηλινή κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας