Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πλοίο με Αμερικανούς πολίτες αναχώρησε από τη Χάιφα για την Κύπρο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πλοίο με Αμερικανούς πολίτες αναχώρησε από τη Χάιφα για την Κύπρο

Ένα πλοίο με επιβαίνοντες Αμερικανούς που επιθυμούσαν να φύγουν από το Ισραήλ λόγω του πολέμου με τη Χαμάς, αναχώρησε από το λιμάνι της Χάιφα για την Κύπρο.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή πως οι αμερικανικές αρχές προσφέρουν στους Αμερικανούς και τα μέλη των οικογενειών τους που βρίσκονται στη χώρα και διαθέτουν έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο, τη δυνατότητα να αναχωρήσουν από τη Χάιφα για την Κύπρο σήμερα Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ότι το πλοίο αναμένεται να φτάσει στην Λεμεσό αύριο πρωί.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, δήλωσε σήμερα ότι η Κύπρος έχει δεχτεί 26 αιτήματα από 26 χώρες για μεταφορά ξένων υπηκόων από την περιοχή της Γάζας και το Ισραήλ στις χώρες τους μέσω Κύπρου. «Ήδη έχουμε 26 αιτήματα από 26 χώρες και ανταποκρινόμαστε στο μέγιστο βαθμό που μπορούμε», τόνισε.

photo Reuters

Τα αιτήματα, όπως είπε, αφορούν τη μεταφορά ξένων υπηκόων που επιθυμούν να φύγουν από την περιοχή της Γάζας και του Ισραήλ και να μεταβούν στις χώρες τους, μέσω Κύπρου που θα λειτουργήσει ως διαμετακομιστικός σταθμός. Σημείωσε ότι μέχρις στιγμής, μέσω του «Σχεδίου Εστία», η κυβέρνηση είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει 447 άτομα από την Κύπρο και έχουν έλθει περίπου 600.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις