Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στο Νοσοκομείο της Γάζας πέθαναν 100 με 300 άνθρωποι, εκτιμούν οι ΗΠΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στο Νοσοκομείο της Γάζας πέθαναν 100 με 300 άνθρωποι, εκτιμούν οι ΗΠΑ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Πιθανότατα 100 με 300 είναι οι νεκροί από τον βομβαρδισμό και την έκρηξη που προκλήθηκε στο Νοσοκομείο Αλ-Αχλί στη Γάζα, εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και μεταδίδει το CNN.

Η έκθεση αξιολόγησης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αναφέρει ότι «παρατηρήθηκαν μόνο ελαφρές δομικές ζημιές στο νοσοκομείο» της Γάζας, χωρίς να παρατηρηθούν ζημιές στο κεντρικό κτίριο και χωρίς να σχηματιστούν κρατήρες από την πρόσκρουση των ρουκετών.

Πρόκειται για έναν αριθμό αρκετά μακριά από τις υπόλοιπες εκτιμήσεις

Πηγή ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών μίλησε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων NTV αλλά και στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και υποστήριξε ότι τα νούμερα που παρουσίασε η Χαμάς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχουν 200 ή ακόμα και 500 νεκροί, αλλά περισσότεροι από μερικές δεκάδες, πιθανώς μεταξύ 10 και 50», ενώ ακόμα τόνισε ότι «το Ισραήλ μάλλον δεν είναι υπεύθυνο για τον βομβαρδισμό βάσει σοβαρών στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους».

«Ακόμα ψάχνουμε τους πιθανούς αριθμούς θυμάτων και ο απολογισμός μας μπορεί να αλλάξει, αλλά αυτός ο αριθμός των νεκρών εξακολουθεί να αντανακλά μια τεράστια απώλεια ζωών», αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες και προσθέτουν ότι «οι ΗΠΑ λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους θανάτους όλων των αμάχων και εργάζονται εντατικά για να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα».

Αυτή η μη απόρρητη αξολόγηση αναφέρει και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αρχική εκτίμηση ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για το χτύπημα στο νοσοκομείο. Οι έρευνες συνεχίζονται για να επιβεβαιωθεί εάν η έκρηξη προήλθε από πύραυλο της ισλαμιστικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, αναφέρει η ίδια έκθεση.

Με πληροφορίες από CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις