Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα πεθερικά του πρωθυπουργού της Σκωτίας εγκλωβίστηκαν στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα πεθερικά του πρωθυπουργού της Σκωτίας εγκλωβίστηκαν στη Γάζα

Δύσκολες στιγμές για την οικογένεια του πρωθυπουργού της Σκωτίας, Χάμζα Γιούσαφ καθώς τα πεθερικά του έχουν αποκλειστεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα πεθερικά του Χάμζα Γιούσαφ είχαν πάει στη Γάζα για να επισκεφθούν μέλη της οικογένειάς τους και τώρα είναι αδύνατον να φύγουν.

Η σύζυγος του Γιούσαρ, η Νάντια Ελ Νάκλα, είναι παλαιστινιακής καταγωγής. Οι γονείς της, που ζουν μόνιμα στη Σκωτία, είχαν πάει να επισκεφθούν τη γιαγιά της, ηλικίας 92 ετών, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της στο Ισραήλ.

«Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, είμαστε κολλημένοι στο τηλέφωνο», είπε ο Γιούσαφ στους δημοσιογράφους. «Ανησυχώ για την οικογένειά μου».
«Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε το βρετανικό υπουργεί Εξωτερικών, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδό τους», συνέχισε.

«Δεν ξέρουμε αν η πεθερά μου και ο πεθερός μου, που δεν έχουν καμία σχέση, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι της Γάζας, με τη Χαμάς ή με οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση, θα βγάλουν τη νύχτα ή όχι», πρόσθεσε, καταδικάζοντας τις ενέργειες της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις