Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ταυτοποιήθηκαν ακόμα ένα αγόρι και μια γυναίκα που απανθρακώθηκαν στις επιθέσεις της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ταυτοποιήθηκαν ακόμα ένα αγόρι και μια γυναίκα που απανθρακώθηκαν στις επιθέσεις της Χαμάς

Η οργάνωση παροχής βοηθειών Zaka ανακοίνωσε πως ένα αγόρι και μια γυναίκα ταυτοποιήθηκαν ανάμεσα στους νεκρούς από την επίθεση της Χαμάς.

Σύμφωνα με την οργάνωση Zaka, τα λείψανα από τα δύο αυτά θύματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτι που είχε καεί ολοσχερώς από την επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτς Μπεερί.

«Τα πτώματά τους απανθρακώθηκαν αφού δολοφονήθηκαν», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωση, χωρίς να δίνει τα ονόματα των νεκρών ούτε λεπτομέρειες για πιθανή συγγενική τους σχέση.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν προηγουμένως κάνει λόγο για τουλάχιστον 108 νεκρούς στο Μπεερί –περίπου το 10% του πληθυσμού του κιμπούτς. Τουλάχιστον άλλες δέκα τέτοιες ισραηλινές κοινότητες δέχθηκαν επίθεση από τους ενόπλους.

Χθες ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που επισκεπτόταν τη χώρα, ότι ο απολογισμός των νεκρών έχει ανέλθει σε 1.400 ανθρώπους. Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς η ιατροδικαστική εξέταση επιτρέπει την ταυτοποίηση των νεκρών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις