Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τέσσερις Γάλλοι νεκροί από την εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τέσσερις Γάλλοι νεκροί από την εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς

Ουκ ολίγοι πολίτες άλλων χωρών έχουν πέσει θύματα του πολέμου στο Ισραήλ με τέσσερις Γάλλους να έχουν χάσει τη ζωή τους από την επίθεση των τρομοκρατών  Χαμάς

«Η Γαλλία θρηνεί τον τραγικό θάνατο δύο ακόμη Γάλλων πολιτών, με τον απολογισμό των Γάλλων θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς να ανέρχεται σε τέσσερις νεκρούς», επεσήμανε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο. Μεταξύ των νεκρών είναι ο 26χρονος Αβιντάν Τ., ένας νεαρός Γάλλος με καταγωγή από το Μπορντό που ζούσε στο Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα βράδυ χιλιάδες  κόσμου σε πολλά μέρη της Γαλλίας συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν το Ισραήλ μετά από κάλεσμα του CRIF. To «Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Θεσμών της Γαλλίας», επίσημο αντιπροσωπευτικό όργανο της γαλλικής εβραϊκής κοινότητας, ζήτησε την αλληλεγγύη των πολιτικών και του πληθυσμού μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου αλλά και επιφυλακή για πιθανή διείσδυση του Χαμάς στη Γαλλία όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Λίγο νωρίτερα, οι εκπρόσωποί του συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανάν. Τo Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τις υπηρεσίες του υπουργείου να ενισχύσουν την ασφάλεια των ισραηλιτικών κοινοτικών κέντρων και των χώρων λατρείας. 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις