Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ – Τραμπ: Ο Νετανιάχου ήταν απροετοίμαστος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για έλλειψη προετοιμασίας, σχετικά με την μεγάλης κλίμακας επίθεση της Χαμάς. 

Μιλώντας στο Fox News, ο Τραμπ έκρινε πως ο Νετανιάχου υπέστη πολύ ισχυρό πλήγμα.

«Δεν έχει προετοιμαστεί. Ήταν απροετοίμαστος και το Ισραήλ ήταν απροετοίμαστο. Υπό τον Τραμπ, δεν θα χρειαζόταν καν να είναι προετοιμασμένοι», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του πρώην προέδρου καταγράφονται καθώς ακόμη οι ισραηλινές αρχές συγκεντρώνουν πτώματα των θυμάτων, Ο ισραηλινός στρατός αντέδρασε εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και πλήρη αποκλεισμό της.

Αντίπαλος του Τραμπ στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, με τη σειρά του επέκρινε τον πρώην πρόεδρο για τα σχόλια αυτά.

Είναι «παράλογο πως οποιοσδήποτε», ακόμη περισσότερο «κάποιος που έχει θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί πρόεδρος», επιλέγει αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή «για να επιτεθεί στον φίλο μας και σύμμαχό μας, το Ισραήλ», σχολίασε ο κυβερνήτης μέσω social media.

Οι Τραμπ και Νετανιάχου είχαν στενή σχέση κατά τη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικάνου (2017-2021), όμως έκτοτε έχουν εμφανιστεί ρωγμές ανάμεσά τους.

Ο Τραμπ επανήλθε στα σχόλια αυτά χθες το απόγευμα θίγοντας τα μέτρα ασφαλείας του Ισραήλ και επιμένοντας πως «κάποια πράγματα πήγανε λάθος την τελευταία εβδομάδα».

Ο μεγιστάνας υποστήριξε πως «πρέπει να μπουν στον ίσιο δρόμο διότι πιθανόν μάχονται μεγάλη δύναμη, πιθανόν μάχονται με το Ιράν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ζυμαρικά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδηγών φορτηγών – Ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Τζιόρτζια Μελόνι προετοιμάζει επίσης αυστηρά μέτρα ασφαλείας ως απάντηση στις ταραχές του Σαββατοκύριακου στο Μιλάνο και σε άλλες πόλεις του Βορρά, οι οποίες ξέσπασαν στο πλαίσιο διαδηλώσεων κατά του πληθωρισμού
Η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ζυμαρικά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδηγών φορτηγών – Ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα
Ιταλία: Έκλεψαν 26 ιστορικά ρολόγια αξίας 150.000 ευρώ από το ανάκτορο της Βενάρια Ρεάλε στο Τορίνο
Τα κλεμμένα αντικείμενα, γαλλικής και αγγλικής κατασκευής, ήταν κατασκευασμένα από χρυσό και σμάλτο και φυλάσσονταν σε ειδική προθήκη στην Αίθουσα Ακροάσεων του Δούκα της Σαβοΐας
Το ιστορικό ανάκτορο της Βενάρια Ρεάλε
Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ: Τον αποκαλούν το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ – Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας οδηγεί τους νέους ψηφοφόρους στην αγκαλιά της ακροδεξιάς
Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν ενίσχυση του κόμματός του «Εβραϊκή Ισχύς», ειδικά σε νεότερους ψηφοφόρους
Ben Gvir