Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χαμάς και ισραηλινός στρατός συγκρούστηκαν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας

Χαμάς και ισραηλινός στρατός συγκρούστηκαν για πρώτη φορά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου.

Η Χαμάς υποστήριξε πως κατέστρεψε δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν στο Ισραήλ χωρίς τα οχήματά τους.

«Οι στρατιώτες που έπεσαν στην ενέδρα του Χαν Γιουνίς άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζοί», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις είπαν μόνο ότι «πυροβολήθηκαν στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού που δρούσαν δυτικά του φράχτη ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Κισουφίμ».

«Ένα τανκ του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε τον πυρήνα των τρομοκρατών που πυροβόλησε κατά των στρατιωτών», πρόσθεσε ο Ισραηλινός στρατός.

Το IDF επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στο CNN ότι τα στρατεύματά του επιχειρούσαν εντός της Γάζας κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός λέει ότι επιχειρεί εντός της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Στις 13 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι πραγματοποίησε επιδρομές εντός της Γάζας τις προηγούμενες 24 ώρες, αλλά δεν ανέφερε συγκρούσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεμπαστιάν Λεκορνού: Ο «survivor» του Μακρόν και φλογερός υποστηρικτής της γαλλικής κυριαρχίας, μεγάλο φαβορί για πρωθυπουργός της Γαλλίας
Ο νυν υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνού που ακούγεται έντονα ότι θα πάρει τη θέση του Φρανσουά Μπαϊρού ήταν προηγούμενο φαβορί για το Ματινιόν
Σεμπαστιάν Λεκορνού
Γαλλία: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φρανσουά Μπαϊρού – Τα ονόματα που «παίζουν» στο Ελιζέ
Απορριφθείς από 364 βουλευτές έναντι 194, ο Φρανσουά Μπαϊρού ανακοίνωσε την παραίτησή του – Ο Εμανουέλ Μακρόν, αποδυναμωμένος από τη νέα αυτή κρίση, καλείται να βρει γρήγορα έναν διάδοχο
Ο Φρανσουά Μπαϊρού και Εμανουέλ Μακρόν
Ποιος πρωθυπουργός παρέμεινε λιγότερο στο Ματινιόν στην ιστορία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας – Αναλυτικός πίνακας
Ο Μπαϊρού παραιτείται μετά από μόλις 270 ημέρες, καθιστώντας τη θητεία του μία από τις συντομότερες στην ιστορία της Γαλλίας, αλλά όχι την μικρότερη
Το πρωθυπουργικό μέγαρο της Γαλλίας Ματινιόν