Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ – Χειρουργός στη Γάζα: Ακρωτηριάσαμε ένα παιδί με ελαφρά νάρκωση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα λόγια του χειρουργού για το τι συμβαίνει μέσα στο νοσοκομείο στη Γάζα, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ισραήλ συγκλονίζουν. «Το χειρουργείο μας ήταν γεμάτο. Έτσι αρχίσαμε να χειρουργούσε στο πάτωμα, στο διάδρομο»…

«Η μητέρα έφερε τη μικρή της κόρη, περίπου 13 ετών, σε αναπηρικό καροτσάκι. Και στο πάτωμα χειρουργούσαμε τον μικρότερο γιο της, έναν 9χρονο ο οποίος έχει ημι-ακρωτηριασμένο πόδι»!

Ο Δρ. Obeid, χειρουργός των Γιατρών χωρίς σύνορα στη Γάζα, περιγράφει την φρικτή πραγματικότητα που καλούνται να ζήσουν καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, οι γιατροί και οι ασθενείς του πολέμου. Όπως ο ακρωτηριασμός αυτού του παιδιού με ελαφρά νάρκωση, μπροστά στην οικογένειά του!

«Δεν έχουμε τα εργαλεία και έχουμε πολλά περιστατικά. Οπότε απλά ακρωτηριάσαμε με ελαφρά νάρκωση»!

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» ακούγεται ο γιατρός να περιγράφει, ενώ στην εικόνα φαίνεται ένα στιγμιότυπο από την συγκεκριμένη επέμβαση.

Σε αυτή, φαίνεται ο αναισθησιολόγος να προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτό το στόμα του παιδιού για να μην πεθάνει από ασφυξία κατά τη διάρκεια της νάρκωσης.

«Έτσι τον ακρωτηριάσαμε μπροστά στην μητέρα του και την αδερφή του επειδή δεν υπάρχει χώρος και η αδερφή του περιμένει να χειρουργηθεί στη συνέχεια. Δε μπορείτε να το φανταστείτε αυτό. Αυτό το κορίτσι, αυτή η 13χρονη να περιμένει να χειρουργηθεί και να με κοιτάζει καθώς ακρωτηριάζω το πόδι του αδερφού της».

«Στην πραγματικότητα αυτή είναι η κατάσταση. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Δε μπορούμε να κάνουμε περισσότερα» λέει με νόημα ο χειρουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Το δίδαγμα της αρχαίας Αθήνας για τις υπερδυνάμεις του σήμερα και η επίκαιρη προειδοποίηση του Θουκυδίδη 2.400 χρόνια μετά
«Οι ισχυροί κάνουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υποφέρουν ό,τι πρέπει» - Η ιστορική φράση από τον διάλογο των Αθηναίων με τους Μηλίους το 416 π.Χ.
Πόλεμος στην Ουκρανία
Έχασε το μάτι του ο 40χρονος που μαχαιρώθηκε από τον Σομαλό στο Μπέλφαστ - Βομβαρδισμένο τοπίο η πόλη μετά τα επεισόδια
Από την Σκωτία η καταγωγή του τραυματία που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο κτίριο - Προφυλακιστέος ο Σομαλός, μετά την απολογία του
Το θύμα της επίθεσης
5