Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το σύστημα Arrow – Aναχαίτισε πύραυλο από την Ερυθρά Θάλασσα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το σύστημα Arrow – Aναχαίτισε πύραυλο από την Ερυθρά Θάλασσα

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, για πρώτη φορά, από την έναρξη των συγκρούσεων με τη Χαμάς, ανακοίνωσε ότι το πυραυλικό αντιβαλλιστικό σύστημα αεροπορικής άμυνας της χώρας, Arrow αναχαίτισε εχθρικό πύραυλο εδάφους – εδάφους, ο οποίος φαίνεται πως  εκτοξεύτηκε από περιοχή κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα και πιθανώς από την Υεμένη.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι τα συστήματα ανίχνευσης του Arrow εντόπισαν την τροχιά του πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Ερυθρά Θάλασσα προς τη χώρα και τον κατέρριψαν.

Όπως ανέφερε το onalert.gr το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα Arrow-3 παραδόθηκε στην ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία τον Ιανουάριο του 2017 και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, που βασίζεται σε τέσσερα συστήματα.

Αρχικά είναι το Iron Dome για πυραύλους μικρού βεληνεκούς και ρουκέτες, έπειτα το David’s Sling για πυραύλους μέσου βεληνεκούς και τέλος τα συστήματα Arrow-2 και Arrow-3 για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Σημειώνεται πως το πυραυλικό σύστημα τύπου Arrow-3 χρησιμοποιεί μια αποσπώμενη κεφαλή που συγκρούεται με το στόχο και είναι σχεδιασμένο για να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους έξω από την ατμόσφαιρα της Γης, σε ύψος που επιτρέπει την ασφαλή καταστροφή οποιασδήποτε μη συμβατικής κεφαλής.

 

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν εχθρικούς στόχους που πετούσαν στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας με αποτέλεσμα να αποτραπεί η όποια απόπειρα εισβολής στο έδαφος του Ισραήλ.

Πηγή: Onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις