Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Πόλεμος” Ταλιμπάν – τζιχαντιστών

“Πόλεμος” Ταλιμπάν – τζιχαντιστών

Οι Ταλιμπάν καταδίκασαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά τη δημοσιοποίηση video με την εκτέλεση Αφγανών αιχμαλώτων με εκρηκτικά. Επί της ουσίας πρόκειται για έναν “πόλεμο” ανάμεσα στις δυο εξτρεμιστικές οργανώσεις, με το ISIS να… “μπαίνει στα χωράφια” των Ταλιμπάν.

Το νέο φρικιαστικό video με τα “κατορθώματα” του ISIS έδειχνε ομάδα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους να σκοτώνουν μια ομάδα Αφγανών αιχμαλώτων με εκρηκτικά.

Το βίντεο, που φαίνεται να έχει γυριστεί στο ανατολικό Αφγανιστάν, στην περιοχή Νανγκαρχάρ, τον Ιούνιο, δίνει μια γρήγορη ματιά στη μάχη των Ταλιμπάν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους – οργανώσεων που θεωρούνται αμφότερες υπερσκληροπυρηνικές – για την υπεροχή των ισλαμιστών ανταρτών στο Αφγανιστάν.

“‘Ένα τρομακτικό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα που δείχνει απαγωγείς οι οποίοι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος να σκοτώνουν απάνθρωπα όπως οι μάρτυρες πεθαίνουν αρκετούς φυλετικούς πρεσβύτερους με άσπρες γενειάδες καθώς και χωρικούς, με εκρηκτικά”, είπαν οι Ταλιμπάν σε δήλωση που ανέβασαν στην ιστοσελίδα τους.

Οι Ταλιμπάν, που έχουν συχνά κατηγορηθεί οι ίδιοι για βάναυση συμπεριφορά έναντι αιχμαλώτων στρατιωτών του αφγανικού κράτους, είπαν ότι οι αιχμάλωτοι δεν θα έπρεπε ποτέ να μεταχειρίζονται μ’ αυτόν τον τρόπο!

“Αυτή η παράβαση και άλλες παρόμοια βάναυσες πράξεις από λίγα ανεύθυνα, ανίδεα άτομα υπό το πρόσχημα του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων είναι απαράδεκτο”, πρόσθεσαν.

Οι δεμένοι αιχμάλωτοι φαίνεται να ήταν ντόπιοι οι οποίοι είχαν είτε πολεμήσει με τους Ταλιμπάν είτε τους είχαν βοηθήσει. Μετά από την σκηνή της έκρηξης κατά την οποία σκοτώθηκαν οι άντρες, το βίντεο καταλήγει με μήνυμα στα αραβικά που προτρέπει τους ντόπιους να υπακούσουν στο μάθημα. “Θέλετε να γευτείτε τί σημαίνει να σκάβετε τους ίδιους σας τους τάφους; Θέλετε να αποκεφαλιστείτε;” ρωτάει μια ανδρική φωνή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε