Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Όλα έτοιμα για την ορκωμοσία του Τραμπ

Όλα έτοιμα για την ορκωμοσία του Τραμπ

Καμία απειλή δεν υφίσταται σε αυτό το στάδιο εναντίον της τελετής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ την 20η Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον, όπου θα παραστούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, διαβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Εντούτοις, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν προετοιμαστεί στον απόηχο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων με φορτηγά στη Νίκαια της Γαλλίας ή στο Βερολίνο της Γερμανίας.

“Δεν έχει περιέλθει στη γνώση μας μια συγκεκριμένη κι αξιόπιστη απειλή για την τελετή ορκομωσίας, όπου θα παραστούν 700.000 έως 900.000 άνθρωποι, ιδιαίτερα στο Εθνικό Πάρκο, που διασχίζει την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον”, διευκρίνισε ο υπουργός Τζε Τζόνσον κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου. Ανάμεσα σε όσους δώσουν το “παρών” θα είναι 99 ομάδες διαμαρτυρίας ενώ 28.000 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας θα αναπτυχθούν για την περίσταση, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Ομπάμα

Σε πέντε μέρες θα είναι η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα ως Προέδρου των ΗΠΑ. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα τι ώρα θα μιλήσει.

Στις 18 Ιανουαρίου ο Ομπάμα θα δώσει την τελευταία του συνέντευξη ενώ δυο μέρες αργότερα θα αναλάβει τα καθήκοντα του και επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ, πάντως, έδωσε μία γεύση για το… πως θα χειριστεί τα media στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την εκλογή του, όπου τσακώθηκε με δημοσιογράφο του CNN, στον οποίο δεν επέτρεψε να του κάνει ερωτήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε