Κόσμος

Πωλήθηκε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s!

Μετά από 31 χρόνια διαπραγμάτευσης της μετοχής του στη Wall Stret, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's γίνεται ιδιωτική εταιρεία. Ιδιοκτήτης είναι ένας Γαλλο - Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αντί του ποσού των περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Sotheby’s πωλήθηκε στην BidFair USA, εταιρεία ιδιοκτησίας σε ποσοστό 100% του Γαλλο – ισραηλινού επιχειρηματία στα media και τις τηλεπικοινωνίες – αλλά και συλλέκτη έργων τέχνης – Patrick Drahi.

Ο Tad Smith, διευθύνων σύμβουλος του Sotheby’s, δήλωσε ότι “το πιο ευέλικτο ιδιωτικό περιβάλλον” θα επιτρέψει στην εταιρεία να “επιταχύνε騔 τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της.

“Εγώ και η οικογένειά μου, είμαστε ενθουσιασμένοι να οικοδομήσουμε το μέλλον του Sotheby’s, μαζί με το σημερινό μάνατζμεντ του οίκου και τις ομάδες του”, τόνισε, σε ανακοίνωσή του, ο Patrick Drahi.

Ο οίκος εισήχθη στο χρηματιστήριο, στη Βρετανία, το 1977, και στη συνέχεια αποκτήθηκε το 1983 από τον Alfred Taubman. To 1988, εισήχθη στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, ως Sotheby’s Holdings Inc. Το 2006, μετονομάστηκε σε “Sotheby’s”.

Στο τέλος κατέληξε ακριβώς όπως και ο ανταγωνιστής του Sotheby’s, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, δηλ. στα χέρια κροίσων!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6